Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum dinsdag 6 januari 2004                                         
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Inbraak woning - Zaterdag 3 januari is ingebroken in een woning aan de Augustijnenstraat. De dieven kwamen de woning vermoedelijk binnen door een niet afgesloten toegangsdeur terwijl de 44-jarige bewoner in zijn woonkamer in slaap was gevallen. Uit de woning zijn sieraden tot een waarde van meerdere duizenden euro's gestolen en een geldbedrag van meerdere honderden euro's. De bewoner heeft aangifte gedaan.

Beroving - Een 59-jarige Nijmegenaar is maandagavond rond 21.05 uur in de stationstunnel aan het Stationspleinplein beroofd van twee tassen, onder meer met respectievelijk zakelijke en persoonlijke documenten. Hij werd vastgepakt door twee mannen waarvan er één een vuurwapen had. Onder bedreiging van dit vuurwapen werd de Nijmegenaar gedwongen tot afgifte van zijn twee tassen waarna de twee mannen wegrenden in de richting van de Tunnelweg. Beide mannen met een donkere huidskleur waren ongeveer 20 jaar en beiden droegen een gebreide muts. De één een donkerkleurige muts en de ander een bruin-groene. De man met het donkerkleurige jack droeg vermoedelijk een kort blauw jack, een blauwe spijkerbroek en lichtkleurige sportschoenen. De man met de bruin-groene muts droeg een lichtkleurig jack en vermoedelijk een spijkerbroek. De politie heeft een team van 8 rechercheurs gevormd. Er is een buurtonderzoek gestart en de politie verzoekt getuigen die iets van deze beroving hebben gezien of de wegrennende mannen hebben gezien of op andere wijze over informatie beschikken, zich te melden.

Verdachten brandstichting aangehouden - Door de politie zijn vanmorgen drie Nijmeegse jongens, twee van 12 en één van 15 jaar, aangehouden die verdacht worden van de brandstichting die op woensdagmiddag 31 december in de Nijmeegse wijk Hillekensacker een woning totaal verwoestte. Twee naast gelegen woningen liepen forse schade op.
De politie kwam de drie op het spoor door een uitgebreid buurtonderzoek. De drie hebben inmiddels een verklaring afgelegd. De jongens bekenden dat zij vuurwerk hebben gegooid tussen een partij opgeslagen spullen in de achtertuin van de woning. Die spullen vatten vlam waarna de brand oversloeg op de woning. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden.


Gestolen auto's

Maandagavond is van het Zwanenveld, 41ste straat een blauwe BMW met kenteken 33-LL-RS gestolen.
Maandagavond is van de Oranjesingel een blauwe Volkswagen-Passat met kenteken 39-FR-SF gestolen.
In de nacht van zondag op maandag is van de Fransestraat een zilverkleurige Volkswagen-Golf met kenteken 03-FN-GJ gestolen.

Bedrijfsinbraak - In de nacht van zondag op maandag is uit een bedrijf aan de Bloemerstraat ingebroken door een deur te vernielen. Uit het bedrijf is een beamer en een bedrag van iets meer dan 100 Euro gestolen.


District de Waarden


Bruchem - vier verdachten aangehouden voor zware mishandeling - De politie heeft vier verdachten, die zich donderdag 1 januari omstreeks 05.00 uur schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging en zware mishandeling, aangehouden en verhoord. Die nacht werd na een woordenwisseling met de jongeren op de Kievitstraat, een 44-jarige man uit deze plaats mishandeld. In verband met verwondingen aan zijn gezicht is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. De politie startte direct het onderzoek en kon even later twee verdachten in hun woning aanhouden. De volgende dag zijn de andere twee mannen aangehouden. Alle verdachten zijn afkomstig uit Bruchem en variëren in leeftijd van 16 tot 20 jaar. De verdachten hebben de mishandeling bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging en zware mishandeling


Opheusden - Verdachte aangehouden voor gooien vuurwerkbom - Vanmorgen heeft de politie een 23-jarige man uit Opheusden in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht tijdens de jaarwisseling opzettelijk een vuurwerkbom naar agenten

te hebben gegooid.
Die nacht keerde in Opheusden een grote groep jongeren zich tegen de politie. Hierbij werd een ruit van een politieauto vernield. Daarnaast werd met zwaar vuurwerk naar de politie gegooid, waarbij een agent door de kracht van de explosie enkele meters verderop tegen een politieauto werd geslingerd. Hij raakte hierdoor gewond en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Hij deed aangifte van poging tot doodslag.
De politie is direct na het incident een onderzoek gestart en heeft diverse getuigen gesproken. Vanmorgen is de verdachte aangehouden. In de woning troffen agenten nog 1700 stuks illegaal vuurwerk aan. Deze spullen zijn in beslag genomen.
Tijdens het verhoor bekende de verdachte met opzet het illegale vuurwerk naar de agenten te hebben gegooid. Hij was op de hoogte van de kracht die de explosie zou geven door een eerdere test met een soortgelijke vuurwerkbom. De 23-jarige verdachte is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake poging tot doodslag of het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Tiel - auto gestolen - In de nacht van maandag op dinsdag is van de Konijnenwal een rode FIAT-Panda met kenteken XZ-36-VF gestolen.

Kapel-Avezaath - bedrijfsinbraak - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Zoelensestraat door een hekwerk te forceren en een raam te vernielen. Uit het bedrijf werden een pomp en enkele UV-lampen gestolen

Ochten - auto gestolen - In de nacht van maandag op dinsdag januari is van de Heuningstraat een witte Opel-Corsa met kenteken VB-40-PX gestolen.


District Tweestromenland

Druten - auto gestolen - In de nacht van zondag op maandag is van de Vlakkers een Mercedes-Benz met kenteken VF-37-SN gestolen.


Blik op Veilig


Nijmegen, maandag 5 januari, snelheidscontrole
Scheidingsweg, tussen 09.10 en 12.30 uur, 50 km per uur, 2055 bestuurders, 116 overtredingen, hoogste snelheid 83 km per uur.
Industrieweg, tussen 13.35 uur en 15.35 uur, 50 km per uur, 1966 bestuurders, 62 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.
Industrieweg, tussen 15.38 uur en 16.10 uur, 50 km per uur, 664 bestuurders, hoogst gemeten snelheid 65 km per uur
Van Boetbergweg, tussen 09.30 uur en 12.30 uur, 50 km per uur, 1000 bestuurders, 56 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 91 km per uur.
Heyendaalseweg, tussen 13.15 uur en 16.15 uur, 50 km per uur, 2527 bestuurders, 37 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 81 km per uur.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39