ISS NEDERLAND

ISS Hygiene Services neemt Muraka in Nederland over

Op 6 januari 2004 is bekend gemaakt dat ISS Hygiene Services Muraka in Nederland overneemt. Muraka is een gespecialiseerd bedrijf in plaagdierenbestrijding en -preventie. Het bedrijf, opgericht in 1965, opereert vanuit haar vestiging in Zutphen. Muraka heeft 14 mensen in dienst. In 2003 bedroeg de omzet 1.1 miljoen euro.

ISS Hygiene Services bedient meer dan 150.000 klanten in Europa, ZuidOost Azie en Australie, waarvan er bijna 50.000 in het Business-to-Business segment vallen. Daarnaast nemen vooral overheidsinstanties een belangrijke plaats in. Het hoofdkantoor van ISS Hygiene Services is gevestigd in Frankrijk. ISS Hygiene Services is een internationale business unit binnen de ISS-organisatie met volledige focus op plaagdierenbestrijding en-preventie. Dankzij een zeer selectieve wereldwijde acquisitiestrategie wordt ISS Hygiene Services in diverse landen door sterk aanwezige regionale bedrijven vertegenwoordigd. Dit vormt de basis voor de aanwezige kennis en expertise om perfect te kunnen voldoen aan alle wensen en behoeften van de klanten van ISS Hygiene Services. Pierre-Vincent Debatte, Directeur Délégué à l'International Hygiene Services: Wij zijn erg tevreden met deze acquisitie. Hij past perfect in onze groeistrategie en sluit naadloos aan bij onze ambitie om bekend te staan als de expert als het gaat om plaagdierenbestrijding en preventie bij onze klanten. ISS Hygiene Services ontwikkelt en levert een uitgebreid pakket aan diensten op het gebied van plaagdierenbestrijding en
-preventie: professioneel, flexibel en kosten effectief. Diensten die volledig voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu.

In Nederland richt ISS Hygiene Services zich voorlopig alleen op de huidige klanten van Muraka en de huidige klanten van ISS Nederland waar nog geen sprake is van preventieve oplossingen op het gebied van plaagdierenbestrijding. Hierbij richt ISS Hygiene Services zich op de volgende marktsegmenten:
Voedingsmiddelenindustrie
10)Farmaceutische industrie
11)Gezondheidszorg
12)Onderwijs
13)(Lokale) overheid
14)Gebouwencomplexen

Muraka gaat op haart beurt onderdeel uitmaken van ISS Hygiene Services. Dit biedt vele mogelijkheden voor verdere groei en uitwisseling van internationale kennis en ervaring. Kyrsa de Bruine, directeur Muraka: Doordat wij ons aansluiten bij ISS Hygiene Services kunnen wij in één keer gebruik maken van een internationaal netwerk. Ik verwacht de voordelen hiervan gelijk door te kunnen vertalen naar onze huidige klanten. Daarnaast biedt dit natuurlijk ook een fantastische springplank naar verdere groei, aldus een enthousiaste De Bruine.