Museum Joure

Persbericht

POPPENTHEATER VROLIJKE FRANS

Met de kindervoorstelling DE KLEINE PRINS
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Woensdagmiddag 14 januari 2004, aanvang: 14.30 uur, entree E 3,00 p.p. Dorpshuis Trefpunt Haskerhorne, Haulsterweg 3, 8506 BD Haskerhorne

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of VVV/ANWB Joure tel. 0513-416030 Organisatie: Kultuerried Museum Joure

Het verhaal van De Kleine Prins gaat over een jongetje die maar niet kan slapen. Hij ligt maar te draaien in zijn bed. Tot dat hij in slaap valt en een diepe droom droomt met veel avonturen, lees maar snel verder:

De Kleine Prins

Vanavond is het een jaar geleden. Ik was nog piloot en ik maakte een noodlanding in de woestijn. Toen was daar ineens die Kleine Prins. Vol van verhalen over een vos, een roos en een slang. Vol raadselachtige uitspraken: "Water is goed voor het hart" - "Dat wat echt belangrijk is, kun je niet zien". "De woestijn is vol vreugde én vol verdriet". Wat betekent dat? Ik praat er met niemand over. Het is mijn geheim. Wie is die kleine prins? Een fata morgana? Een wensdroom? Een herinnering? Waar komt hij vandaan? Zo begint mijn reis en ga opnieuw naar de woestijn, maar nu op mijn zolderkamer ., ik wil de Kleine Prins terug!

Poppenspeler Frans Hakkemars werkt sinds 1989 in het figurentheater. Hij heeft o.a. 5 jaar gespeeld met de beroemde poppenspeler Feike Boschma. Aan een groep mensen die hij gaandeweg heeft leren kennen is gevraagd een professionele bijdrage te leveren aan deze productie; ieder vanuit zijn eigen discipline.

De Kleine Prins (naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry) is zijn tweede solo voorstelling. Met eenvoudige voorwerpen en simpele figuren weet hij de fantasie van de toeschouwer te prikkelen.


---- --