Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe FrameMaker 7.1 nu beschikbaar

Nieuwe versie beschikt over krachtige XML-functies en kruisverwijzingen om workflow te versnellen en productietijd te verkorten

Amsterdam - 14 januari 2004 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated is vandaag begonnen met de levering van Adobe FrameMaker 7.1 software, de upgrade van de bekroonde zakelijke oplossing voor authoring en publishing. FrameMaker 7.1 biedt uitgebreide functies voor het werken met Extensible Markup Language (XML) bestanden en directe import- en migratiefuncties voor documenten. Hiermee beschikken organisaties over een efficiëntere manier om met grote, complexe documenten om te gaan. FrameMaker combineert de eenvoud van een tekstverwerkingsprogramma met de kracht van Extensible Markup Language (XML). Dit maakt het eenvoudiger om content aan te passen aan andere publicatievormen en meerdere publicatiekanalen, zoals drukwerk, Adobe Portable Document Format (PDF) en het web.

Het importeren en migreren van technische documenten in FrameMaker 7.1 verloopt nu gemakkelijk en sneller. Met de Conditional Text -functie kunnen gebruikers diverse versies van een document in één enkel XML-bronbestand opslaan. De verschillende versies kunnen voor drukwerk en PDF beheerd en gecontroleerd worden en bij XML-transformaties verderop in het productieproces worden gebruikt. Bovendien kan de gebruiker nu ook kruisverwijzingen tussen XML-bestanden beheren. Beide functies bieden grotere flexibiliteit bij het beheren en leveren van content in XML.

"Effectieve samenwerking op het gebied van content binnen en tussen bedrijven is afhankelijk van de toenemende ondersteuning van XML," aldus Tim Hickernell, vice president, META Group. "Authoring tools die in enterprise content lifecycles worden gebruikt, dienen te beschikken over de mogelijkheid voor het interpreteren en omzetten van willekeurige XML, om de uitwisseling van content gedurende de volledige content lifecycle te vereenvoudigen."

Windows-gebruikers kunnen eerdere projecten uitbreiden door technische documenten die in Adobe PageMaker (versies 6.5-7.0) en QuarkXPress (versies 3.3-4.1) zijn gemaakt rechtstreeks in FrameMaker 7.1 te migreren. Met de ondersteuning van nieuwe grafische formats kan Scalable Vector Graphics (SVG) worden gebruikt als een enkele bron voor het publiceren van hoogwaardige vectorgraphics in gedrukte materialen, Adobe PDF en op het web. De uitgebreide ondersteuning van populaire grafische bestandstypen vereenvoudigt het rechtstreeks importeren van Adobe Photoshop bestanden in FrameMaker, zodat veel tijd bespaard wordt.

"Corporate uitgevers willen profiteren van de nieuwste en de beste technologieën zoals XML om hun zakelijke activiteiten uit te breiden," aldus Jim Heeger, senior vice president van Creative Professional Products bij Adobe. "FrameMaker 7.1 biedt superieure functionaliteit voor het werken met XML en beheerfuncties, plus een ongekende integratie met andere vooraanstaande producten van Adobe. Hiermee beschikt de klant over een steuntje in de rug bij het versnellen van de workflow."

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe FrameMaker 7.1 voor Windows en Sun Solaris is verkrijgbaar in via de Adobe store op www.adobe.com, www.adobe.nl of www.adobe.be. De desktopversie van FrameMaker 7.1 voor Windows heeft een prijs van Euro 999,- voor de volledige versie en Euro 235,- voor de upgrade. Voor Sun Solaris bedraagt de prijs van de volledige versie Euro 1659,- en Euro 329,- voor de upgrade. Voor Macintosh gebruikers is FrameMaker nog steeds leverbaar voor zowel Mac OS 9 als OS X Classic. Gedetailleerdere informatie over nieuwe functies en upgrademogelijkheden voor Adobe FrameMaker vindt u op: www.adobe.com/products/framemaker.


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Een PDF van het persbericht vindt u hier:

http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2004/FrameMaker7.1be.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven.
De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.
---


© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.


Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com


---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---