Gemeente Hulst


Persbericht - 14.01.2004

Commissie Economie in oprichting

De gemeente Hulst wil komen tot de oprichting van een commissie Economie.
Doelstelling hiervan is om te komen tot een gestructureerd overleg tussen de gemeente en de verschillende economische sectoren / disciplines.
De commissie zou een belangrijke adviserende rol krijgen in de totstandkoming en de uitwerking van zwaarwegende beleidsstukken. Een visie op de ontwikkeling van de Hulster binnenstad, (grootschalige) detailhandelsontwikkelingen, een ontwikkelingsvisie in relatie met natuur en recreatie, visies mbt verkeer en vervoer, een visie mbt bedrijfsterreinontwikkeling en een economisch beleidsplan zijn voorbeelden van beleidsstukken welke ter advisering aan deze nieuwe commissie Economie zullen worden voorgelegd. De commissie betreft een adviescommissie aan het college van burgemeester en wethouders.

Het ligt in de bedoeling dat de commissie zal worden gevormd door vertegenwoordigers van het MKB, Horeca Nederland, de Recron, de Kamer van Koophandel, de in de gemeente actieve woningbouwverenigingen, de bancaire sector en het in de gemeente aanwezige overige bedrijfsleven.

Bij de laatste categorie wordt het qua samenstelling wenselijk geacht wanneer daarbij rekening wordt gehouden met het belang van de industriële sector, de transport- en distributiesector en de (wegen)bouwsector in de gemeente Hulst.

Door de diverse overkoepelende organisaties worden momenteel potentiële commissieleden benaderd. Als portefeuillehouder economie zal burgemeester J.F. Mulder de voorzittersfunctie van deze commissie op zich nemen.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl