Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld Amsterdam

Leer uw woning te beveiligen tegen inbraak

De afgelopen tijd wordt er geregeld ingebroken in een aantal straten in de buurt Nieuw Sloten. Het stadsdeel en politiewijkteam Meer en Vaart vinden het belangrijk deze inbraken tegen te gaan.

Samen verantwoordelijk

Daarom surveilleert de politie extra en doet onderzoek naar mogelijke daders. Het stadsdeel zorgt voor een betere inrichting van de openbare ruimte. Bij het voorkomen van inbraken is ook de medewerking van de bewoners van Nieuw Sloten groot belang. Voor veiligheid en leefbaarheid in de wijk zijn we immers allemaal verantwoordelijk.

Woningen vaak slecht beveiligd

Uit onderzoek naar de inbraken in het stadsdeel bleek dat de daders relatief eenvoudig toegang tot de woningen konden krijgen. De woningen waren slecht beveiligd tegen inbraak waardoor de daders met simpel gereedschap hun slag konden slaan. De buit was meestal niet groot, maar het gevoel dat een vreemde in je huis is geweest (en daar veel rommel maakt), maakt een inbraak tot een ingrijpende gebeurtenis. Dat spullen met emotionele waarde zijn weggenomen maakt de zaak alleen maar erger.

Hoe uw woning te wapenen tegen inbraak

Jonge daders op zoek naar een "makkelijke prooi" zijn grotendeels verantwoordelijk voor de inbraken. Zien zij dat de woning goed is beveiligd, dan houden ze het meestal voor gezien. De politie en het stadsdeel willen met buurtbewoners een goede manier vinden de woning beter te beveiligen tegen inbraken.

Drie informatieavonden

Daarom organiseren politie en het stadsdeel drie informatieavonden voor buurtbewoners in de maand februari. U krijgt daar informatie over bijvoorbeeld

* het plaatsen van de juiste sloten,

* het beveiligen van een schuifpui,

* het aanbrengen van verlichting,

en andere zaken die eventuele inbrekers weghouden bij uw woning. Wanneer u daar prijs op stelt, verwijzen wij u door naar een beveiligingsbedrijf.

Waar: activiteitencentrum België, Hageland 119
Wanneer: maandag 2 februari, maandag 16 februari en maandag 23 februari
Aanvang: 20.00 uur

Antwoordkaart

Als u in Nieuw Sloten woont en één of meerdere informatieavonden bij wilt wonen, dan horen wij dat graag van u. U krijgt een bewonersbrief toe waar een antwoordkaart is bijgevoegd. Op deze antwoordkaart kunt u aangeven op welke avonden u aanwezig wilt zijn. U kunt de kaart terugsturen in de eveneens bijgeleverde retourenvelop.

Wij hopen op uw komst!

Meer informatie

Bel voor meer informatie met Frank Cardon, veiligheidscoordinator van ons stadsdeel, op 020 799 6521.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 14 januari 2004 ^