Rabobank Nederland

Dekkers en Weening nieuw in Rabobank profploeg

Rabobank Nederland, 14/01/2004 08:55
---

De Rabobank wielerploeg gaat met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in. Hans Dekkers en Pieter Weening, twee talentvolle renners uit de Rabobank opleidingsploeg, maken dit jaar de overstap naar de profploeg. Joost Posthuma zal begin mei als 25ste renner worden toegevoegd en Erik Dekker en Levi Leipheimer zijn volledig hersteld. De ploegpresentatie vindt plaats op het Mediapark in Hilversum. Naast een wielershow en een wielerbeurs voor de fans, wordt tevens een criterium georganiseerd voor jeugdleden van de KNWU. "Dekkers en Weening zijn twee grote talenten die een uitstekend seizoen hebben gereden in onze opleidingsploeg (TT3)", aldus Theo de Rooij. "Met de overstap naar de profploeg bieden we ze de mogelijkheid door te groeien. Dekkers is een renner met een uitstekende sprint en met Weening hebben we iemand erbij die over goede klimcapaciteiten beschikt. Posthuma zal in het TT3 een zwaar voorjaarsprogramma afwerken alvorens de overstap te maken naar de profploeg."

Verwachtingen 2004 "Het nieuwe seizoen staat in het teken van het oppakken van de prestatielijn van het vorige seizoen. Als we gespaard blijven van al te veel blessure-ellende moeten we de lijn die vorig voorjaar werd ingezet, met prima prestaties in februari en maart, doortrekken in de maand april en moeten we in een latere fase een goede Tourperformance kunnen neerzetten. Mét een goede Dekker, Leipheimer en Rasmussen. In het verleden kwamen onze renners altijd goed uit de Tour en als we ook dit jaar met goede renners de Tour kunnen afsluiten vormt dat een prima basis voor de Olympische Spelen in augustus. Er staat dus nogal wat te gebeuren", volgens De Rooij.

Samenstelling Rabobank trade team 1, 2004: Maarten den Bakker, Robert Bartko, Michael Boogerd, Jan Boven, Erik Dekker, Hans Dekkers, Oscar Freire, Bram de Groot, Mathew Hayman, Robert Hunter, Steven de Jongh, Karsten Kroon, Levi Leipheimer, Marc Lotz, Ronald Mutsaars, Grischa Niermann, Michael Rasmussen, Roy Sentjes, Bobbie Traksel, Thorwald Veneberg, Marc Wauters, Pieter Weening, Kevin de Weert en Remmert Wielinga