Politie Midden- en West Brabant

Restanten XTC laboratorium ontmanteld

Tilburg, 14 januari 2004.

UDENHOUT - In een loods in Udenhout (om reden van privacy kan geen nadere plaatsaanduiding worden verstrekt) zijn vanmiddag de restanten aangetroffen van een XTC laboratorium. De verhuurder van de loods, een 47-jarige man uit Udenhout, is door de politie gehoord.

De zaak kwam vanmiddag rond halftwee aan het rollen toen medewerkers van de Economische Controle Dienst (ECD) op grond van andere wetgeving in de loods onderzoek deden. Bij het aantreffen van de restanten van het laboratorium waarschuwden zij de Tilburgse politie die het onderzoek naar het XTC lab verder instelden.

In de loods zijn meerdere vaten met vermoedelijk grondstoffen voor de fabricage van XTC aangetroffen en inbeslag genomen. Er werden ook ketels aangetroffen die gebruikt zijn in het lab. Het laboratorium was overigens niet meer in bedrijf.

Onder leiding van de Rechter Commissaris bij de
arrondissementsrechtbank te Breda is vanavond een doorzoeking in de loods gedaan. Hierbij werd onder andere ook een auto inbeslag genomen.

De restanten van het XTC lab zijn ontmanteld door het Landelijk Forensisch Team Ondersteuning en Ontmanteling (LTO). Hierin zitten medewerkers van onder andere het Nederlands Forensisch Instituut, de brandweer en milieudiensten.

Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld naar sporen.

Na bemonstering zijn de aangetroffen goederen en grondstoffen inbeslag genomen.

De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten van het XTC lab.

Bron: Carel Bouman