Gemeente Den Haag

januari 2004
Inzamelactie vuurwerkafval en kerstbomen succes (15 januari)

De campagne voor inzameling van vuurwerkafval en kerstbomen is wederom een succes gebleken. Dit jaar zijn in totaal 4.553 kerstbomen en 2.062 zakken met vuurwerkafval ingeleverd. Ondanks dat de laatste inleverdagen 'gewone' schooldagen waren, is het resultaat hoger dan in 2003: er is bijna 10 procent meer ingeleverd dan bij de jaarwisseling van 2002/2003. Bij elkaar opgeteld zijn er 6.615 objecten ingeleverd. Dienst Stadsbeheer en McDonald's kunnen over het algemeen terugkijken op een geslaagde inzamelactie.

Inzameling en prijsuitreiking
2.062 zakken met vuurwerkafval en 4.553 kerstbomen zijn ingeleverd bij 18 inzamelpunten in de stad. In stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg is bijzonder veel opgehaald (831 bomen en 262 vuurwerkafvalzakken). Iedere ingeleverde vuurwerkafvalzak of kerstboom gaf recht op een consumptiebon van McDonald's en één antwoordkaart voor een loterij. In de week van 19 januari zijn de prijswinnaars bekend. De officiële prijsuitreiking is op woensdag 4 februari in het Stadhuis.

Informatie
De inleverresultaten zijn op te vragen via de website www.denhaag.nl/oud&nieuw. Zodra de winnaars van de loterij bekend zijn, worden de namen eveneens vermeld op de website.