Ingezonden persbericht

Apeldoorn, 1 december 2003

Ir. Henno Couprie volgt ds. Andries van der Beek op

Algemeen secretaris LEPRAzending neemt na kwart eeuw afscheid

APELDOORN - Na een kwart eeuw neemt ds. Andries van der Beek eind december afscheid als algemeen secretaris van LEPRAzending Nederland, in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Ir. Henno Couprie (1962) volgt hem per 1 december op.

"Andries van der Beek is er de afgelopen vijfentwintig jaar in geslaagd LEPRAzending Nederland zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten", zegt voorzitter ds. Pieter Boomsma. "Zijn talent om goede mensen te vinden die konden worden uitgezonden en om het leprawerk bekend te maken, heeft hij volop benut. Daarin heeft God hem gezegend. We zijn dankbaar dat in Henno Couprie een capabele opvolger voor onze algemeen secretaris hebben gevonden."

Ir. Henno Couprie werd in 1962 geboren op Curaçao. Tijdens zijn studie Tropische Plantveredeling aan de Universiteit Wageningen heeft hij een halfjaar stage gelopen in Ivoorkust. Na zijn afstuderen deed hij dertien jaar ervaring op in ontwikkelings- en zendingswerk. De eerste zeven jaar bekleedde hij diverse functies voor de Nederlands-Britse NGO (Stichting VSO) in Nederland. Vervolgens werkte hij vijfenhalf jaar in Papoea Nieuw-Guinea (voor het ministerie van Landbouw) en in Papoea Indonesië (voor CAMA). Couprie is getrouwd en heeft twee kinderen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht