Politie Zuid-Holland-Zuid

16/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-01-2004 - Persberichten District II

VROUW JAAGT BELAGER WEG MET PARAPLU
ALBLASSERDAM- Een 52-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft een belager weten weg te jagen. Op donderdagavond 15 januari omstreeks 22.00 uur liep deze vrouw via de Plantageweg naar haar woning aan de Pieter de Hooghplaats. Bij een supermarkt zag ze een groepje jongeren op een muurtje zitten. Toen de vrouw verder liep, kwam één van de jongens op de fiets achter de vrouw aan. Ze ging de hal van haar flatwoning binnen. Plotseling stond de jongen voor haar en probeerde haar tas af te pakken.De vrouw begon hierop met haar paraplu op het hoofd en de schouder van de jongen te meppen. De paraplu raakte volledig vernield. De jongen ging er zonder buit als een haas vandoor. De vrouw deed aangifte bij de politie.

ALCOHOL
PAPENDRECHT- Een 48-jarige man uit Sint-Annaland is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 16 januari over de Pieter Zeemanlaan. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

WAPENSTOK
GORINCHEM- Een 20-jarige man uit Woudrichem is aangehouden. De politie hield op donderdagmiddag 15 januari een verkeerscontrole op de Stationsweg. Zij zagen de man rijden zonder gordel; hiervoor werd hij staande gehouden. De man kon zijn rijbewijs niet tonen. Bovendien zag de politie een wapenstok in de auto liggen. Hierop werd de man aangehouden. De politie doorzocht heel de auto en vond traangas, messen, schroevendraaiers en strijkers in zijn auto. Alles is in beslag genomen.