Politie IJsselland


IJsselland
Afdeling Communicatie & Voorlichting
Postbus 611, 6000 AP Zwolle
( 038 - 4963890 ( 038 - 4963905


voorlichting@ijsselland.politie.nl
Vrijdag 15 januari 2004, 19.00 uur


OVERVALLERS PIZZAKOERIERS AANGEHOUDEN


KAMPEN - Begin deze maand werden, na een uitgebreid onderzoek van politie en justitie, drie jongens van 16 en 17 jaar uit Kampen aangehouden, voor vier overvallen op pizzakoeriers, in de weken daarvoor. Een vierde knaap in die leeftijd uit Kampen is aangehouden voor de levering van een namaakpistool, dat voor afdreiging geschikt was, en dat bij die overvallen werd gebruikt . Een vijfde knaap uit Kampen trof voorbereidingen voor een vijfde overval en is daarvoor aangehouden geweest.


De overvallers bestelden een maaltijd, waarna de koeriers naar een door hen opgegeven adres reden. Onderweg werden zij overvallen. Naast het namaakpistool gebruikten de overvallers ook messen om hun dreiging kracht bij te zetten. Zij namen de koeriers het bestelde eten, geld en waardevolle spullen (o.a. een gsm), die zij bij zich hadden, af. De knapen verdeelden de buit. In de woningen van de verdachte knapen werden o.a. messen aangetroffen die bij de overvallen gebruikt zijn.


De drie overvallers zijn door de Rechter-commissaris in Zwolle in de gevanghouding geplaatst (30 dagen). De knaap die het namaak vuurwapen leverde werd in geschorste (verzekerde) bewaring gesteld. Daarbij dient hij zich aan bepaalde voorwaarden te houden. Zodra hij zich daar niet aan houdt wordt hij opnieuw ingesloten. De vijfde knaap is na verhoor op vrije voeten gesteld.


Einde persbericht


---