Schrijver 'Alloch Toontje Lager' komt naar Nederland

DELFT, 20040116 -- Onze uitgeverij is eind vorig jaar door diverse media benaderd, betreffende interviews met Rudolf de Wit. Hij woont echter op Curacao. De grote belangstelling voor zijn boek 'Alloch Toontje Lager' heeft er toe geleid, dat hij deze maand voor een week naar Nederland komt. Van 22 tot 28 januari is Rudolf hier voor interviews en radio- en televisieoptredens. Op dit moment zijn wij bezig, in overleg met hem, zijn agenda vast te leggen. Gezien de korte tijd dat hij hier is, verzoeken wij u tijdig te laten weten, of wij u met hem in contact kunnen brengen.



Alloch Toontje Lager is het eerste boek over de autochtone Nederlander, gezien door allochtone ogen.


De auteur beschrijft het gedrag van de Nederlander tegenover de allochtoon op een geheel eigen wijze: de Nederlander wordt bekeken door een gekleurde bril, die humoristisch maar zeker ook kritisch, hem een spiegel voorhoudt. Zijn ritmegevoel, de bolletjesslikkers en Maxima worden onder de loep genomen, maar ook 'betweterigheid' en 'eerlijk voor je mening uitkomen'.


Rudolf de Wit is geboren op Curaçao. Zijn achternaam mag het beeld oproepen van een autochtone Nederlander, maar dat is hij zeker niet. Tijdens zijn studietijd en latere bezoeken aan Nederland viel hem op hoe groot de kloof tussen de culturen was, de aanleiding tot dit boek.
Dit boek is verkrijgbaar bij de betere boekhandel of via www.DEuitgeverij.nl.


Winkelprijs: 13,50

ISBN: 90-75675-29-1