CAESAR VIA NOVA

Caesar Groep neemt Van Dijk Consulting over

CAESAR GROEP NEEMT VAN DIJK CONSULTING OVER

Utrecht, 16 januari 2004. ICT-onderneming Caesar Groep uit Utrecht tekende onlangs een samenwerkingscontract met Van Dijk Consulting. Van Dijk Consulting is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van organisatiebesturing en Management Informatie. Vanaf 1 januari 2004 behoort het bedrijf tot de Caesar Groep. De diensten en doelmarkten zijn complementair aan het ICT-dienstenpakket van Caesar. 'Door de aansluiting bij Caesar komen we tegemoet aan de wensen van onze klanten om bredere ICT-dienstverlening aan te kunnen bieden en staan we sterker in onze marktsegmenten. Dat zijn de waterschappen, (gemeentelijke) overheid, de waterdistributiesector en de energiesector', aldus Clement van Dijk, één van de directeuren van Van Dijk Consulting. De overname past bij de nieuwe strategie waarbij branchekennis meer waarde aan ICT-diensten toevoegt.

Van Dijk Consulting
Van Dijk Consulting is sinds 1985 een betrouwbare partner op het gebied van Management Informatie. Het bedrijf richt zich vooral op de organisatorische en softwarematige implementatie van Management Informatie Systemen en werkt daarvoor met diverse Business Intelligence tools als Navigus, Oracle, Business Objects en Cognos. Er werken 28 consultants. Sinds enige jaren heeft Van Dijk Consulting de bewuste en succesvolle keuze gemaakt voor een viertal marktsegmenten: de waterschappen, de waterdistributiesector, de (gemeentelijke) overheid en de energiesector. In de eerste twee sectoren neemt Van Dijk Consulting een leidende positie in. Het marktgerichte werken sluit naadloos aan bij de nieuwe strategie van de Caesar Groep. Tot de klantenkring van Van Dijk Consulting behoren onder andere het Waterschap Rijn & IJssel en Eneco Energie. Clement van Dijk, één van de directeuren, over de overname: 'De samenwerking met Caesar betekent voor ons vooral schaalvergroting. Met het dienstenpakket van Caesar (softwareontwikkeling en vooral exploitatie), kunnen wij onze klanten beter helpen op het gebied van ICT-diensten. Met deze stap versterken we onze concurrentiepositie in onze marktsegmenten. Bovendien beschikken onze consultants over veel kennis en ervaring op organisatorische aspecten bij implementatie van ICT systemen.'

ICT met rendementsgarantie
De Caesar Groep is bezig met een nieuwe strategische koers. De kern van de strategie (operational excellence) blijft behouden, maar de toegevoegde waarde wordt aangescherpt. Caesar kiest voor het marktgericht werken, waarbij duidelijke keuzen worden gemaakt voor niches. Binnen deze niches biedt Caesar ICT met rendement aan: ICT-oplossingen die daadwerkelijk de lasten van de organisatie (kosten) verlagen of de lusten (omzet) verhogen. 'Met de overname van Van Dijk Consulting leggen wij de basis voor nieuwe marktniches voor Caesar, zoals o.a. de waterschappen. De brede kennis van Van Dijk Consulting in dat marktsegment, gecombineerd met ICT met rendement, maakt dat wij klanten interessante ICT-oplossingen kunnen bieden', aldus operationeel directeur van Caesar, Michel Stijlen.
---


----

De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. Bij deze ICT-ondernemingen werken ca. 350 medewerkers. Het gemeenschappelijke element is de strategie van operational excellence en het bieden van ICT-oplossingen met rendementsgarantie. Al tien jaar lang besteedt de Caesar Groep veel aandacht aan groei, personeelsbeleid en kwaliteit.
Wat feiten op een rij:

-Caesar is volgens het magazine Management Team de beste IT-adviseur (2003)

-Caesar is één van de 100 krachtigste ICT-bedrijven in Nederland, volgens onderzoek vakblad Computable (2002 en 2003)
-Al sinds 1999 behoort Caesar tot de snelst groeiende bedrijven van Europa (www.growthplus.org)

-In het boek 'De beste ICT-bedrijven om voor te werken' komt de Caesar Groep voor op de tweede plaats (2000-2003)

-Oprichter Hans van der Kooij wordt Manager van het Jaar 1999 (2000)
-Uit handen van het INK ontvangt Caesar de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding (1998)

-Caesar Groep werd uitgeroepen tot het snelst groeiende middenbedrijf (1997)
In 2002 behaalde de Caesar Groep een bruto toegevoegde waarde Euro 22.797 mille en bedroeg het bedrijfsresultaat Euro 114 mille.


- EINDE BERICHT -