Openbaar Ministerie

17 januari 2004

Getuigenoproep naar misbruik 11-jarig meisje Amsterdam

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

De sociale jeugd- en zedenpolitie van Amsterdam is op zoek naar twee mannen die ervan worden verdacht op zondag 4 januari een 11-jarig meisje te hebben misbruikt. Het misdrijf vond plaats in het Jan van Zutphenplantsoen in de hoofdstad. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dit ernstige feit.

Het meisje stapte die zondag rond 09.30 uur op de halte Pieter Calandlaan - Baden Powellweg in lijn 1. De twee mannen, die ook instapten, gingen naast en achter haar zitten. Bij Hoekenes, één halte verder, stapte het meisje uit. De mannen volgden haar naar de Koos Vorrinkweg, waar ze op de bushalte ging staan. Daar werd ze door de mannen lastig gevallen, bedreigd en gedwongen mee te lopen, onder andere over de Pieter Calandlaan langs de daar aanwezige slooppanden. Vervolgens liepen de mannen met het meisje door de Bart Poesiatstraat en verdwenen ze in het Jan van Zutphenplantsoen, waar het seksuele misbruik plaatsvond.

Getuigen
Er zijn zeker mensen die de mannen en het meisje moeten hebben gezien. Zo passeerden ze een man en een vrouw die een hond uitlieten, verborgen de mannen en het meisje zich in de bosjes voor een passerende jogger en werden ze aangesproken door een Marokkaanse man. Deze kreeg kennelijk de indruk dat er niks aan de hand was en liep weer door. De politie hoopt dat deze getuigen zich melden en dat mensen, die de verdachten herkennen aan de hand van de videobeelden, ook reageren.

U kunt bellen met: (020) 559 2585.

De foto's van de verdachten zijn nu te zien op de internetsite van de politie Amsterdam.