1e persbericht van zaterdag 17 januari 2004

Eindhoven 17-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Eigenaar auto betrapt inbrekers

Op de Vestdijk zijn zaterdagochtend rond 3.00 uur twee mannen aangehouden die kort daarvoor op de Raiffeisenstraat hadden ingebroken in een auto. Toen de eigenaar bij zijn geparkeerde wagen kwam, zag hij de twee mannen in het voertuig zitten. Daarop gingen de mannen er vandoor, achtervolgd door de eigenaar. Deze kon ondertussen de politie waarschuwen, die de twee mannen op de Vestdijk kon aanhouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Beek en Donk en een 28-jarige man uit Lieshout. Ze hadden het raam van de auto kapotgeslagen maar hebben uiteindelijk niets buitgemaakt. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aangehouden voor inslaan ruit

Een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 3.00 uur aangehouden. Hij zou een ruit van een horecazaak aan de Grote Berg hebben ingeslagen en er vandoor zijn gegaan. Dat was gezien door medewerkers van de zaak, die de man zijn gevolgd en de politie hebben gewaarschuwd. Die kon de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Hij zou de ruit hebben vernield omdat hij boos was dat hij de zaak na sluitingstijd niet meer in mocht.

Eindhoven: Dronken automobilisten leveren rijbewijs in

Van een man van 22 jaar uit Sint Oedenrode is vrijdagavond zijn rijbewijs ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man rond 23.45 uur op de Vestdijk rijden in een auto zonder verlichting. Ze hielden hem aan, waarna hij moest blazen. Omdat de man weigerde mee te werken, mislukte de test. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook een man van 45 jaar uit Nuenen heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten zagen hem zaterdagochtend rond 3.30 uur op de Stratumsedijk onder invloed van alcohol in een auto stappen. Ze waarschuwden hem dat hij niet zelf moest gaan rijden, waarop de man zei dat hij op een taxi zou wachten. Toen de agenten even later weer terugkwamen, zagen ze man toch in zijn auto stappen en wegrijden. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Limburgse winkeldieven aangehouden

Twee mannen uit Maastricht (21 en 22 jaar) zijn vrijdagavond rond 18.30 uur aangehouden na een winkeldiefstal. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze parfumerie-artikelen weghaalden bij een zaak aan de Demer. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Beroofd van handtas

Een 38-jarige vrouw uit Breda is vrijdagavond rond 22.30 uur beroofd van haar handtas met inhoud. Toen ze op het Wilhelminaplein liep, werd de tas uit haar hand getrokken. Dat gebeurde door twee opzittenden van een brommer. Door de ruk viel de vrouw op de grond. De tasjesrovers zijn er op de brommer vandoor gegaan. In de tas zaten onder meer een portemonnee met enkele honderden euros, twee mobiele telefoons en identiteitsbewijzen.

Eindhoven: Brit opgepakt met gestolen broeken

Een man van 48 jaar uit Coventry is vrijdagmiddag rond 16.45 uur aangehouden omdat hij een aantal broeken gestolen zou hebben uit een winkel aan de Vrijstraat. Hij werd op de Kerkstraat aangehouden en had de broeken nog bij zich. De Brit is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbrekers gearresteerd

Twee Eindhovenaren (17 en 19 jaar) zijn vrijdagavond rond 20.30 uur aangehouden omdat ze zouden hebben ingebroken in een auto op de Sint Lidwinastraat. De inbraak was rond 18.30 uur gezien door iemand die de verdachten ook herkende. De politie kon de twee Eindhovenaren even later in hun woningen in Stratum aanhouden. Ze zijn beiden ingesloten voor verder onderzoek. Uit de auto verdwenen een schoudertas en documenten.

Helmond: Drie verdachten overval aangehouden

Drie Helmonders (22, 25 en 31 jaar oud) zijn vrijdag overdag aangehouden omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een 50-jarige Helmonder (zie 1e persbericht van vrijdag 16 januari 2004). De drie verdachten konden worden opgepakt na onderzoek door de Helmondse recherche. Ze zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Helmond: Hennep-attributen in bestelbus gevonden

Op de Kanaaldijk Zuid West zijn zaterdagochtend rond 4.15 uur drie mannen in een bestelbus aangehouden. Surveillerende agenten zagen de auto rijden en lieten hem stoppen voor een routinecontrole. In de bus zaten allerlei attributen voor het inrichten van een hennepkwekerij. De mannen (twee uit Venlo van 41 en 45 jaar oud en één uit Grubbenvorst van 39 jaar oud) zijn meegenomen naar het bureau. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Heeze/Geldrop: Inbreker opgepakt in tuin

Een man van 32 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend rond 1.00 uur aangehouden in een tuin van een woning aan de Beukelaar in Geldrop. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een kantoor aan de Burgemeester Coxlaan in Heeze. Een getuige zag dat de dader van de inbraak wegreed in een opvallende auto, en gaf dat door aan de politie. Surveillerende agenten zagen de wagen kort daarop in de richting van Geldrop rijden en gingen erachteraan. Op de Berkenhof in Geldrop reed de wagen tegen een geparkeerde auto aan, waarna de bestuurder te voet een brandgang in vluchtte. Een agent vond hem terug in de tuin aan de Beukelaar en hield hem aan. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De wagen waarin de verdachte reed, is vrijdag weggehaald vanaf het Lisven in Eindhoven. Bij de inbraak in Heeze werd computerapparatuur weggehaald. Dat lag in de auto.

Veldhoven: Rookwaar weggehaald bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan is een hoeveelheid sigaretten en shag weggehaald. Dat gebeurde zaterdagochtend rond 2.00 uur. De achterdeur van de zaak is opengebroken, waarna de rookwaar werd weggehaald.