Politie Drenthe

Zaterdag 17-01-04

Assen 17-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Frontale botsing met beknelling

ANNEN - De politie kreeg vrijdagavond omstreeks 18.30 uur een melding van een frontale botsing met beknelling op de N34. Een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Zevenhuizen reed in de richting van Zuidlaren. Volgens een getuige haalde deze bestuurder een voertuig in, maar botste daarbij frontaal op een tegenligger. Het voertuig kwam tot stilstand in tegengestelde richting. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Witteveen. De personenauto van laatstgenoemde man kwam half in de sloot terecht. De brandweer heeft de man uit Zevenhuizen, die aanspreekbaar was, uit zijn benarde positie bevrijd. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar ziekenhuizen in Assen en Groningen vervoerd. Hun letsel is nog onbekend. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie heeft een technisch verkeersonderzoek verricht. De N34, die tussen Annen en Zuidlaren was afgezet, werd rond 20.15 uur vrijgegeven.

Ongeval met letsel
ASSEN - Vrijdagavond rond 23.15 uur raakte een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen betrokken bij een verkeersongeval op de Overcingellaan (op het viaduct over de Rolderhoofdweg). Toen de politie ter plaatse kwam, lag de personenauto van de bestuurder op het fietspad. De man lag in de auto, had verwondingen aan zijn gezicht en was nauwelijks bij bewustzijn. Het ambulancepersoneel heeft hem per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. De bestuurster van de tegemoetkomende auto, een 30-jarige vrouw uit Assen, raakte gewond aan haar knie. De man uit Assen kon tijdens een inhaalmanoeuvre een botsing niet meer voorkomen. Van de man is een bloedproef afgenomen. De voertuigen zijn afgesleept.

Politie houdt alcomobilisten aan
ASSEN - Een 20-jarige bestuurder van een personenauto raakte vrijdagavond betrokken bij een aanrijding. Het bleek dat de man had gedronken en is daarop aangehouden. Op het politiebureau blies de man 400 ugl. Hij kreeg een transactie aangeboden van 390,-. Bovendien kreeg de man een proces-verbaal mee naar huis.
ASSEN - Op verdenking van het rijden onder invloed is een 50-jarige inwoner van Sappemeer vrijdagnacht vrijwillig meegegaan naar het politiebureau. De man reed met zijn auto op de Overcingellaan. Op het bureau bleek bij de ademtest dat de man onder de toegestane grens zat. Echter, tijdens de rit naar het bureau ontdekten agenten dat de man een radardetector in zijn auto had. De man deed vrijwillig afstand van het apparaat, maar kreeg hiervoor alsnog een bekeuring van 250,-. ASSEN - Een 57-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen werd vrijdagnacht aan het Kanaal aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 295 ugl. De bestuurder kreeg een boete en een rijverbod van 2 uur.

Politie houdt verkeerscontrole in Assen-Noord
ASSEN - De politie heeft vrijdagavond tussen 14.00 uur en 22.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de M.L. Kingweg. Er zijn meerdere boetes uitgereikt onder meer voor: (brom)fietsen door rood licht (3x), het rijden zonder helm (1x), het niet handsfree bellen (1x), met de auto stilstaan op de fietsstrook (1x), met de auto rijden over een verdrijvingvlak (1x) en het rijden zonder rijbewijs - categorie E (1x).

Diefstal uit woning
NIJVEEN - Tussen donderdag 15.00 uur en vrijdag 19.00 uur is ingebroken in een woning aan het Oevertje. Door een raam te forceren is men binnengekomen. Uit de woning zijn onder meer een laptop en een videocamera meegenomen. Het schadebedrag is onbekend. De 56-jarige eigenaar deed aangifte.

Meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal
COEVORDEN - Twee meisjes van 13 jaar uit Schoonebeek en Coevorden werden vrijdagmiddag rond 14.45 uur aangesproken op verdenking van winkeldiefstal bij een winkel aan de Friesestraat. Op het politiebureau bleek dat de meisjes bij verschillende winkels hadden gewinkeld zonder te betalen. De meiden zijn doorverwezen naar bureau Halt. De spullen (o.a. kettingen en lippenstift) zijn teruggegeven aan de winkeliers.

Verdachte loopt met kassa de winkel uit
HOLLANDSCHEVELD - Een 44-jarige vrouw uit Hollandscheveld deed vrijdagavond aangifte van diefstal uit een winkel aan het 3e Zandwijkje. Twee mannen kwamen omstreeks 19.00 uur de winkel binnen en één van hen raakte met een medewerker in gesprek. De andere man nam vervolgens de kassa met inhoud mee.

Man aangehouden wegens vernieling
HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.00 uur een man aangehouden bij de huisartsenpraktijk op verdenking van vernieling. De 22-jarige verdachte uit Hoogeveen had kort daarvoor een ruit ingeslagen van de woning van zijn ex-vriendin in het centrum van Hoogeveen. Hij liep hierbij verwondingen op aan zijn hand. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De man is met een snelrecht dagvaarding heengezonden.

Graffiti veroorzaker aangehouden
ASSEN - Een 16-jarige jongeman uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden aan de Witterhoofdweg. De jongen gaf op het politiebureau toe graffiti tags te hebben gezet. In overleg met Justitie is besloten om de jongeman door te verwijzen naar Bureau Halt.

Jongeren krijgen bekeuring wegens het nuttigen van alcohol

MEPPEL - Tijdens een surveillance door het centrum trof de politie in de Swaenenborg vier jongeren aan met geopende bierblikken. Het bier werd weggegooid en allen kregen een bekeuring. De jongeren (17, 15, 18 en 17 jaar oud) wonen in respectievelijk De Wijk, Meppel (2x) en Wapse.

Politie controleert op alcohol in het verkeer
HOOGEVEEN/ANNEN - De politie heeft vrijdag tussen 22.30 uur en 1.00 uur aan de Zuidlaarderweg in Annen en aan de Brink in Gieten gecontroleerd op het rijden onder invloed. In totaal zijn er twintig blaasproeven afgenomen. De politie in Hoogeveen heeft vrijdagnacht aan de Leeuweriklaan blaastesten afgenomen bij 23 bestuurders. Tijdens beide controles bleek geen enkele bestuurder te hebben gedronken. Allen bliezen het bekende p-tje.

Ramona Venema verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 8.00 uur. Telefoonnummer 06-52 52 85 33