Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

17 januari 2004

Apeldoorn, aanrijding door regen

Vond er vrijdag omstreeks 15.55 uur op de kruising Zutphensestraat met de afrit A 50 een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 36-jarige automobilist uit Maarssen kwam van de A 50 en zag door de regenval `en de verkeersborden en een voor hem van rechts naderende auto bestuurd door een 63-jarige man uit Warnsveld te laat. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Warnsvelder een pijnlijke nek opliep. Door de aanrijding kon een 31-jarige Apeldoornse automobiliste niet meer tijdig remmen en botste op de auto van de Warnsvelder.
De eerste twee auto's moesten worden afgesleept.

Apeldoorn, aanhoudingen na diefstal brommobiel

Werd vrijdag omstreeks 15.00 uur kennis gegeven, dat een Apeldoorner 5 jongelui in de leeftijd van 12 tot 15 jaar had aangehouden voor de diefstal van een brommobiel. Het voertuig was ter reparatie bij een bedrijf aan de Lepelaarweg aangeboden en een getuige zag, dat de jongeren het voertuig meenamen. De Apeldoorner is in zijn auto gestapt en heeft de brommobiel klem gereden en drie jongens kunnen aanhouden. Twee wisten te ontkomen, maar deze meldden zich later aan het politiebureau.
Tijdens verhoor bekenden zij hun daad en zij worden verwezen naar het preventieproject Link waar een passende maatregel zal worden genomen.

Apeldoorn - duur borduurpakket

Werd vrijdag omstreeks 15.30 uur een 60-jarige Apeldoornse in een winkel aan de Brinklaan aangehouden voor de diefstal van een borduurpakket. Zij is overgebracht naar het politiebureau en heeft een boete van 125 euro gekregen.

Apeldoorn, vernieling invalidenwagen

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag de invalidenwagen van een 52-jarige Apeldoorner aan de Zadelmakersdonk vernield. Het voertuig werd kennelijk met een vuurwerkbom opgeblazen waardoor de ruiten eruit sloegen en de motorkap er af sloeg. Getuigen worden gezocht.

Apeldoorn, controle dealen

De Apeldoornse politie heft vrijdagochtend twee plaatsgenoten (23 en 38) aangehouden die verdacht worden van het dealen in de binnenstad. De jongste werd in het Oranjepark aangehouden en bleek 14 gram cocaïne bij zich te hebben, de andere verdachte had even tevoren dope afgeleverd aan twee druggebruikers. Hij bleek nog een geringe hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. De 23-jarige verdachte wordt maandag voorgeleid aan de Officier van Justitie in Zutphen.

Apeldoorn, alcoholcontrole

Werd door de politie van vrijdagavond 20.30 uur tot omstreeks 03.00 uur op diverse locaties een alcoholcontrole gehouden. Er werden 180 blaastesten afgenomen en 5 bestuurders werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. De hoogste score was 1.2 promille en allen hebben een bekeuring gekregen.

Einde berichten

---- --