Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 januari 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN TARWEWIJK; ELF STEEKWAPENS IN BESLAG

GENOMEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid en het district Feijenoord-Ridderster hielden vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in de Tarwewijk. Hierbij werden tussen drie uur en half tien 289 personen op straat en 89 mensen in horecagelegenheden gecontroleerd. In totaal werden 30 auto's gecontroleerd.
Tijdens de actie werden negen personen gearresteerd, waarvan vier op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden 11 steek-, drie slagwapens en gebruikershoeveelheden verdovende middelen.


* JONGEN VAN FIETS BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart over negen werd aan het Museumpark een 16-jarige jongen uit Rotterdam van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer werd door een man benaderd. Onder bedreiging van een mes, werd de jongen gesommeerd zijn fiets af te geven. Met de fiets reed de berover vervolgens weg in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.

*

* AUTODIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagmorgen omstreeks drie uur op de Crooswijksesingel een 23-jarige man uit Rotterdam aan. De man had in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto, die stond geparkeerd in de Raampoortstraat, weggenomen. Politiemensen zagen op de Crooswijkseweg de verdachte in de gestolen auto rijden en gaven een stopteken, waaraan hij voldeed. Toen een politieman naar de auto toe liep, gaf de 23-jarige Rotterdammer echter gas en reed weg. Hierop werd de achtervolging ingezet. In de omgeving van de Crooswijksesingel werd de auto stilgezet, waarna de autodief te voet vluchtte. Even later werd hij door politiemensen in zijn kraag gevat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


*

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagmiddag, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een pand aan de Zuidhoek in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 809 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur vond op de toerit van de Spijkenisserbrug (aan de zijde van Hoogvliet) een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij een 43-jarige man uit Oudenhoorn om het leven kwam.
De 43-jarige automobilist was, door onbekende oorzaak, frontaal tegen de auto van een 35-jarige man uit Spijkenisse aangereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 35-jarige man werd zwaargewond met een spoedtransport vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar.
De Spijkenisserbrug is geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJTJES AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West nam vrijdagavond in een woning in de Essenburgstraat zo'n 189 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag. Naar aanleiding van een inbraakmelding werd door politiemensen een onderzoek in de woning ingesteld, waarbij een hennepkwekerij werd aangetroffen. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

* KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost stelde vrijdagmorgen, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan het Lavendel in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ruim 230 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd.


* AANRIJDING MET LETSEL
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Vrijdagavond omstreeks kwart voor acht raakte op de provincialeweg N210 een 14-jarige fietser uit Krimpen aan den IJssel gewond. Het slachtoffer stak de weg over en werd hierbij aangereden door een auto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Stolwijk. Als gevolg van de aanrijding kwam de jongen op de motorkap terecht, waarna hij enkele meters later op het wegdek terecht kwam. Hij werd, met een hersenschudding en een gebroken been, door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* ALCOHOLCONTROLES
ROZENBURG - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagavond op de Volgerweg en de Tienmorgenseweg alcoholcontroles. Tussen zes en twaalf uur moesten in totaal 450 autobestuurders een blaastest afleggen, waarvan twee autobestuurders met een slok teveel op achter het stuur zaten. ROTTERDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Beverwaard (district Feijenoord-Ridderster) hield vrijdagavond op de Groeninx van Zoelenlaan, Spinozaweg, Pierenpot en Van Zandvlietplein alcoholcontroles. In totaal moesten tussen zeven en elf uur 's avonds 800 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan vier automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten.