Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 januari 2004

Jan Camphuis.: 053-4555588

Aanhouding na verkrachting

Man aangehouden na o.a. verkrachting en bedreiging met de dood

Enschede

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 januari, werd in de voornacht gemeld dat in een flat aan het Gronausevoetpad in Enschede een vrouw binnen was komen lopen met een verward verhaal. Ter plaatse werd een 34 jr. Enschedese aangetroffen die hevig overstuur was. Zij vertelde dat zij door een kennis van haar was verkracht. De politiemensen namen haar mee naar het bureau waar een onderzoek werd gestart. Het bleek toen te gaan om de vrouw waarvan door haar echtgenoot reeds was gemeld dat zij nog niet thuis was en hij zich ongerust maakte. De echtgenoot is direct op de hoogte gebracht van het aantreffen van zijn vrouw. Uit het eerste onderzoek kwam vast te staan dat het 34 jr. slachtoffer en haar gezin een aantal weken geleden kennis had gekregen aan een 35 jr. Enschedeer. In de loop van donderdagavond de 14e was deze 35 jr. bij haar gekomen en had haar onder bedreiging met de dood en geweld, gedwongen met hem mee te gaan. Ze moest haar pasje en pincode afgeven, waarna hij enkele keren met dit pasje geld heeft gepind. Hierop heeft hij haar meegenomen, weer onder dwang, naar een hotel in Enschede waar een kamer werd gehuurd en hij haar op deze kamer heeft verkracht. In de voornacht is de 35 jr. even weg gegaan om iets te halen, waarop zij kans heeft gezien te vluchten. Na wat omzwervingen kwam ze terecht aan het Gronausevoetpad waar ze mensen had aangesproken die de politie hebben gebeld. Een poging de 35 jr. diezelfde nacht nog aan te houden had geen succes. Wel kon hij vrijdag de 15e aan het eind van de middag worden aangehouden. Hij is in de loop van de avond in verzekering gesteld en opgesloten. Onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-006183)

Rijden onder invloed

Ademanalyse niet goed, bloedproef en rijbewijs ingevorderd

Enschede

Vrijdagavond 16 januari om ongeveer 22.45 uur werd op de Hengelosestraat in Enschede een automobilist gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en de man, een 29 jr. Enschedeer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau lukte het de 29 jr. tot drie keer toe niet om de ademanalyse goed te voltooien waarop door een gemeentearts een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de 29 jr. werd ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 04-006583)

Aanrijding letsel

Kop - staart aanrijding, twee gewonden naar het ziekenhuis

Delden

Vrijdagavond 15 januari omstreeks 18.15 uur wordt een kop - staart aanrijding gemeld op de Rondweg in Delden, ter hoogte van de kruising met de Langestraat en de Bellinkweg. Bleek dat een 80 jr. automobilist uit Hengelo, rijdende over de Rondweg uit de richting Hengelo, achterop de auto van een 50 jr. automobiliste uit Borculo was gereden. Deze laatste moest afremmen omdat verkeer voor haar aan het optrekken was na bij het verkeerslicht groen te hebben gekregen. De 80 jr. en zijn, bij hem inzittenden even oude echtgenote, zijn met een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Beide auto's moesten worden afgesleept. De 50 jr. kwam met de schrik vrij. (bps: 04-006521)

Aanrijding met letsel

Automobilist kan overstekend meisje niet meer ontwijken

Borne

Vrijdagmiddag 15 januari om ongeveer 17.35 uur loopt een 12 jr. meisje uit Borne samen met een vriendin, langs de Bornerbroeksestraat. Zij willen de weg over steken en zien daarbij een naderende personenauto, bestuurd door een 27 jr. man uit Enschede, over het hoofd. Het 12 jr. slachtoffer wordt geschept en beland in een sloot, waar ze bewusteloos door omstanders wordt uitgehaald. Door een ambulance wordt ze overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar een hersenschudding en een bovenbeenbreuk wordt geconstateerd. (bps: 04-006523)

Aanrijding, onder invloed

Veroorzaker aanrijding, onder invloed van de nodige alcohol

Hengelo

Vrijdagmiddag 17 januari vond omstreeks 17.40 uur een aanrijding plaats op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo tussen een 65 jr. fietser uit Hengelo en een 18 jr. automobilist uit Delden. De 65 jr. fietser had zonder licht midden op de weg gereden en de 18 jr. kon een aanrijding niet meer voorkomen. Oorzaak van het midden op de weg rijden was vermoedelijk gelegen in het feit dat de 65 jr. aardig diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse mislukte waarop door een gemeentearts een bloedproef werd afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-006586)

Doorgereden na aanrijding, onder invloed

Automobilist veroorzaakt aanrijding, wordt achterhaald en verkeerd onder invloed

Oldenzaal

Vrijdagavond 15 januari om ongeveer 23.15 uur wordt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf gemeld dat hij achter een auto aanrijd die twee lekke banden heeft en behoorlijk beschadigd is. Op de Jufferbeekweg in Oldenzaal wordt deze auto aangetroffen. De bestuurder, een 40 jr. Oldenzaler blijkt onder invloed van de nodige alcoholhoudende dranken. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een inzittende en de beveiligingsbeambte gaan ook mee naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Van de 40 jr. wordt de ademanalyse afgenomen met 1.2 promille als resultaat. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Uit eerste onderzoek blijkt dat de 40 jr. met zijn auto op de hoek Eektestraat - Enschedesestraat, uit de bocht is gevlogen en daar een middengeleider en een verkeersbord heeft aangereden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-006586)

Aanrijding tussen paard en touringcar

Paard raakt uit weiland en komt in aanrijding met touringcar op de A1

Oldenzaal / Deurningen

Zaterdagmorgen 17 januari om ongeveer 02.10 uur wordt gemeld dat op de Rondweg in Oldenzaal, tussen de twee nieuwe verkeerspleinen een paard loopt in de richting van de A1. Direct daarop loopt het paard de A1 op en komt daar in aanrijding met een touringcar bestuurd door een 47 jr. man uit het Duitse Schwerin. Het paard is vermoedelijk op slag dood geweest. De touringcar werd afgesleept en de chauffeur en de 14 inzittenden werden ondergebracht in een hotel in Hengelo. Zij waren op weg naar Amsterdam en kwamen met de schrik vrij. Het paard werd afgevoerd en in de loop van de zaterdagochtend werd duidelijk dat het paard afkomstig was geweest uit een weide aan de Heideweg in Oldenzaal en eigendom is van een aldaar woonachtige familie. Onderzoek aan het hekwerk van de weide leverde geen verwijtbare schuld van de eigenaar op. Het hekwerk is geheel intact en een onderzoek wordt ingesteld hoe het paard het weiland heeft kunnen verlaten. Mogelijk is het opgejaagd. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht in de omgeving van de Rondweg en Heideweg in Oldenzaal rond 02.00 uur iets is opgevallen. Zij kunnen contact opnemen met 0900-4488 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (bps: 04-006637)

Aanrijding met letsel

Automobilist verliest macht over het stuur en komt tegen boom tot stilstand

Wierden

Vrijdagavond 15 januari werd om ongeveer 23.00 uur gemeld dat op de Ypeloweg in Wierden een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 25 jr. automobilist uit Enter uit de bocht was gevlogen en tegen een boom tot stilstand was gekomen. Nat wegdek en een ietwat te hoge snelheid zijn mogelijk de oorzaak geweest van het uit de bocht vliegen. De 25 jr. werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-006611)

Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Man bedreigd en mishandeld buurtgenoot en diens vriendin na onenigheid over een bromfiets

Almelo

Vrijdagavond 15 januari omstreeks 22.50 uur wordt gemeld dat in een woning aan de Hop in Almelo iemand in elkaar zou worden geslagen. Ter plaatse blijkt dat een 27 jr. Almeloer bij een buurtgenoot verhaal wilde halen over een bromfiets waar beiden al enige tijd onenigheid over hadden. De buurtgenoot was niet thuis, maar wel diens vriendin. Deze, een 22 jr. Almelose, werd door de 27 jr. geschopt en geslagen en zij werd met een mes, wat hij uit de keukenlade haalde, bedreigd. Tevens vernielde de 27 jr. een deel van de huisraad. Op dat moment kwam de buurtgenoot, waarmee de 27 jr. de onenigheid had, thuis en zag wat er aan de hand was. Ook hij, een 20 jr. Almeloer, werd daarop door de 27 jr. geschopt en geslagen. De 27 jr. was bij de komst van de politiemensen nog in de woning aanwezig en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. In de loop van de zaterdag is hij in verzekering gesteld en onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-006599)

---- --