Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 17 januari

Alkmaar 17-01-2004 - 15.35 uur

Wisseltruc
Castricum, vrijdag 16 januari 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een 75-jarige vrouw uit Castricum het slachtoffer geworden van een wisseltruc. De vrouw werd op de Dorpsstraat in haar woonplaats aangesproken door een man die geld wilde wisselen voor de parkeermeter. Toen de vrouw kleingeld aan het uittellen was heeft de man even haar portemonnee voor haar vastgehouden. Thuis gekomen bleek de vrouw 85 euro te missen.

Poging tot inbraak
Heerhugowaard, vrijdag 16 januari 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 22.20 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Liede te Heerhugowaard glasgerinkel bij de balkondeuren aan de achterzijde van zijn woning. Toen hij ging kijken, zag hij een man op zijn balkon staan. Toen de verdachte zich betrapt voelde sprong hij van het balkon af en liep weg naar een witte Volkswagen. Hier stapte hij in en de auto reed weg. De politie wist de personenauto te achterhalen op de Benedenweg in Sint Pancras. Hier werden de 22-jarige uit 't Veld afkomstige bestuurder en de 23-jarige uit Nieuwe Niedorp afkomstige passagier aangehouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde de Niedorper niet van plan te zijn geweest in te breken, maar alleen het raam te hebben willen vernielen uit wraakgevoelens jegens de bewoner van het pand.

Inbraak bij amusementshal
Bergen, zaterdag 17 januari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken bij de amusementshal aan de Prinsesselaan te Bergen. De daders kwamen binnen door de achterdeur van het pand te forceren. In het pand werden twaalf gokkasten opengebroken. Omdat de kasten geleegd waren, gingen de daders er maar met een kleine buit vandoor.

Belediging
Alkmaar, vrijdag 16 januari 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 23.15 uur werd een 43-jarige man uit Alkmaar op de Johanna Naberstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens belediging. De man zat in het buurthuis te roken op een plaats waar dit verboden is. Op het verzoek van personeel van het buurthuis te stoppen met roken of ergens anders te gaan zitten reageerde de man niet. Toen de politie erbij gehaald werd ging hij wel naar buiten, maar hierbij schold hij de politiemedewerkers uit voor nazi's en kankermongolen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte kreeg een proces-verbaal.