Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, 17 januari

Hoorn 17-01-2004 - 15.40 uur

Verkeerscontrole
Andijk, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Kleingouw te Andijk. Hierbij werden 13 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Ook kregen 5 bestuurders een bekeuring wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Overval op videotheek
Hoorn, vrijdag 16 januari 2004.
Op vrijdagavond omstreeks 20.35 uur werd de videotheek aan de Grote Beer in Hoorn overvallen door twee mannen. Op het moment van de overval was alleen een 23-jarige vrouw, een personeelslid van de videotheek, in het pand aanwezig. Zij zag, dat twee mannen de zaak waren binnengekomen. Beide mannen droegen een bivakmuts. Onder bedreiging van een vuurwapen moest zij de kassa openmaken. De daders verdwenen na de overval met geld en sigaretten. De mannen vluchtten in de richting van de Siriusstraat. Een uitgebreide zoektocht in de omgeving leverde geen verdachten op.

Belediging
Hoorn, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 19-jarige jongen uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen in zijn woonplaats wegens belediging van een politieman. De verdachte stond bij een café waarvan de toegang hem was ontzegd. Hij stond ruzie te maken met de portier van het bedrijf. Politiemedewerkers van het Horeca Interventieteam liepen op de jongen af en begonnen een gesprek met hem. Hierop kwam de verdachte naar de politiemensen toe om vervolgens voor hen op de grond te spugen. De jongen werd aangehouden. Hij wist echter los te komen en rende hard weg. Daarbij zag hij een ijzeren afvalbak over het hoofd. De jongen kwam hierover ten val, zodat de politie hem alsnog kon vastpakken en over kon brengen naar het politiebureau.

Inbraak woning
Hoorn, zaterdag 17 januari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 07.00 uur werd de bewoonster van een pand aan de Achterstraat in Hoorn wakker van glasgerinkel. Toen zij in de woonkamer ging kijken zag zij dat het voorruit vernield was. Een laptop, die in de kamer stond, bleek te zijn gestolen.