Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND
DISTRICT IJSSELSTREK

Zutphen, 17 januari 2004

Onderwerp: aanrijding op Nieuwe IJsselbrug zorgt voor verkeerschaos


Een aanrijding met gewonden op de Nieuwe IJsselbrug, veel verkeer i.v.m. de regen en hoog water in de IJssel waardoor de Oude IJsselbrug voor het scheepvaartverkeer open ging, zorgden zaterdagmiddag voor een enorme verkeerschaos in- en rond Zutphen.

Rond 13.10 uur reed een 48-jarige Zutphense vanaf de Den Elterweg richting Brummen. Op de Nieuwe IJsselbrug raakte zij vermoedelijk door aquaplaning in een slip en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier kwam zij in aanrijding met de auto van een 46-jarige man uit Brummen.


In de auto van de Zutphense zaten een 31-jarige passagiere en achterin een 8-jarig meisje eveneens uit Zutphen. De passagiere moest i.v.m. met nek- en rugletsel door de brandweer Zutphen uit de auto worden geknipt en na te zijn gestabiliseerd werd zij overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster en het meisje en de andere bestuurder liepen eveneens letsel op en allen zijn voor onderzoek opgenomen in het ziekenhuis.

Door de aanrijding was de Nieuwe IJsselbrug geblokkeerd en zocht het verkeer zich een uitweg via andere routes. Mede door de regen was er extra veel autoverkeer in en naar Zutphen onderweg waardoor lange files ontstonden.


Tijdens het openen van de Oude IJsselbrug voor het scheepvaartverkeer in de IJssel ontstond nog meer hinder voor het autoverkeer en rond 15.10 kon de Nieuwe IJsselbrug weer worden vrijgegeven. Langzamerhand werd het verkeersgebeuren weer normaal.

Einde bericht

Anton de Ronde, 055 - 5486052