2e persbericht van zaterdag 17 januari 2004

Eindhoven 17-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Caissière overvallen

In een winkel aan de Heezerweg heeft zaterdagmiddag rond 13.30 uur een overval plaatsgevonden. Een klant van de zaak bedreigde bij het afrekenen van een aantal boodschappen de caissière met een vuistvuurwapen en eiste het geld uit de kassalade. De vrouw gaf dat af, waarna de man er te voet vandoor ging. Het is onbekend hoeveel geld er in de kassalade zat. De verdachte is een blanke man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud en ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang. Hij heeft blond haar en droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Eindhoven: Vrouw beroofd van handtas

Een 67-jarige vrouw uit Helmond is zaterdagmiddag rond 13.30 uur beroofd van haar handtas. Toen ze samen met haar 64-jarige zus uit Eindhoven op de Schouwbroekseweg liep, trok een man plotseling aan haar tas. De twee vrouwen hebben nog geprobeerd de tas vast te houden, maar de man was sterker. Hij trok de twee vrouwen omver waardoor zij de tas moesten loslaten, en ging er met de buit vandoor. Er zaten onder meer enkele bankpasjes en sleutels in de handtas. De benadeelde heeft door de val pijn aan heup en armen overgehouden. Haar zus is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht omdat ze pijn aan haar heup had. De dader heeft een lichtgetinte huid, is ongeveer 20 tot 25 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. Hij had een donkergekleurde muts op en droeg donkere kleding.

Gemert: Volières opengebroken

Op twee plaatsen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag volières opengebroken en vogels weggehaald. Uit de kooi in een tuin aan De Hoef verdwenen 15 kanaries. Uit een volière in de tuin van een huis aan de Komweg werden 50 zebravinken en zilverbekjes gestolen.

Veldhoven: Man geslagen bij beroving

Een 20-jarige man uit Veldhoven is zaterdagochtend rond 2.30 uur geslagen bij een beroving. Toen hij op de Vlierbeek fietste, stopten er twee autos op de weg. De Veldhovenaar moest daardoor stoppen. Uit één van de wagens stapte een ongeveer 26-jarige man, die de telefoon van de fietser wilde hebben. Hij gaf de man ook meteen een vuistslag in zijn gezicht. Ook een andere man die uit één van de wagens was gestapt, sloeg de fietser op zijn gezicht. Toen de Veldhovenaar zei dat hij geen telefoon bij zich had, vroeg één van de aanvallers om zijn portemonnee. Omdat daar nauwelijks geld in zat, zijn de daders zonder buit weer weggereden.

Veldhoven: Inbraak in horecazaak

Bij een inbraak in een eetgelegenheid aan de Kromstraat zijn twee speelautomaten opengebroken en leeggehaald. Er zat ongeveer 60 euro in. Dat gebeurde zaterdag tussen 2.15 en 8.00 uur. Een plaat van de voordeur is weggehaald, waardoor de zaak betreden kon worden.

Budel: Auto weggehaald

Vanaf de Karel V Laan is zaterdag tussen 1.15 en 8.15 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Opel Vectra (16-JZ-BT).