PvdA Amsterdam

Weblog Manon van der Garde: week 3

17-01-2004

Week 3: niet vol, maar wel een beetje druk...

Tijdens de fractievergadering op maandag 12 januari houdt de Oudkerk-gate de gemoederen natuurlijk flink bezig, we komen bijna niet toe aan inhoudelijke zaken. Conclusie: Rob gaat zijn best doen in de toekomst, verder is het zijn eigen zaak. Ik ben geen liefhebber van nieuwjaarsrecepties en heb daarom een strenge selectie gemaakt. Die van HVO-Querido op dinsdag de 13e. Hannah Belliot houdt een toespraak voor de aanwezige hulpverleners van daklozen en verslaafden, waarin ze haar eerdere uitspraken voor AT5 over het wegzetten van verslaafden nuanceert.

Mijn woensdag start met een gesprek met de seniorenraad, omdat B&W deze club wil opheffen en daar ben ik het niet mee eens. Maar de vraag is nog wel waar dan het geld voor de bezuinigingen vandaan moet komen. Daarna een gesprek over oudere migranten met de directeur van CABO (Centrum voor Advies & Beleid Oudere migranten), die bijzonder interessante ideeën heeft. En nog een interview met twee studenten over De Verzorgingsstaat. In de middag en avond is er een gemeenteraadsvergadering.

Deze foto is gemaakt tijdens het afscheid van een medewerker in de pauze van de gemeenteraadsvergadering.

Donderdag 15 januari verwelkom ik een groep Russische en Marokkaanse nieuwkomers, die een inburgeringscursus doen en 's middags zit ik in een forum van het APCP (Amsterdams Patiënten en Consumenten Platform). Het APCP heeft een onderzoek gedaan naar de oorzaken van mensen met een psychische stoornis in relatie tot werk en dit gebundeld in het boekje " Wat houdt ons gek?". De maatschappij verhard zich steeds meer en de mensen die kwetsbaar zijn hebben daar het meeste last van. Door de rijksfinanciering van de GGz kunnen we er helaas in Amsterdam niet erg veel doen.

forum APCP 25 januari '04

Op vrijdag spreek ik met een regiodirecteur in de Thuiszorg. Niet alleen de verhoging van de eigen bijdrage voor cliënten is in deze sector een probleem, ook bezuinigt het Rijk op de kosten voor de organistatie. Dat kan nog wel eens problemen opleveren in de toekomst, net nu Thuiszorg Amsterdam een beetje is opgekrabbeld. In Rotterdam heeft de PvdA-fractie een meldpunt ingesteld. Op zaterdag 17 januari spreek ik een aantal mensen tijdens het spreekuur in cafe Elsas (Oost/Watergraafsmeer) en 's avonds ga ik in debat tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de PvdA. Mijn stelling: "Ouders van veelplegers moeten verplicht opvoedingsondersteuning ontvangen".

Manon van der Garde