Filmfestival Rotterdam


33rd International Film Festival Rotterdam Januari 21 Februari 1, 2004

PERSBERICHT 6 januari 2004

Belgische films in programma International Film Festival Rotterdam 2004

Het speelfilmdebuut Aaltra van Bénoît Delépine en Gustave Kervern is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie van het aanstaande 33e International Film Festival Rotterdam dat opent op woensdag 21 januari 2004. Aaltra beleeft in Rotterdam de wereldpremière. Voor meerdere programmaonderdelen van het komende International Film Festival Rotterdam zijn Belgische films geselecteerd. Op donderdag 15 januari is het festivalprogramma als bijlage te vinden in de Volkskrant en eveneens online via www.filmfestivalrotterdam.com. De kaartverkoop start op zaterdag 17 januari.

In het Hoofdprogramma wordende speelfilms Homme Portant van Boris Lehman en de Frans/Belgische coproducties Depuis qu'Otar est parti van Julie Bertucelli en Le Monde Vivant van Eugène Green vertoond.

Het IFFR vertoont tien korte films uit België, waaronder drie wereldpremières: La fin de notre amour van Hélène Cattet en Bruno Forzani en twee korte films van één minuut gemaakt in opdracht van het IFFR, Here van Anouk de Clerq en Oh dear... van Nicolas Provost. Daarnaast zijn te zien Building van Anouk de Clerq, Joris Cool en Anton Aeki, La dernière (s)cène van Boris Lehman, Il s'agit van Antonin De Bemels, Le moment van David Claerbout, One Man Show van Pierre Bismuth, Papillon d'amour van Nicolas Provost en Prélude Nr 3 van Bernard Gigounon.

Voor het IFFR onderdeel Exploding Cinema Power : Play selecteerde IFFR programmeur Edwin Carels tien korte films waaronder de wereldpremieres Kismet van Shebatra Jashari en This is Rwanda van Tom Bogaert en Lieven Baes. De overige titels zijn _imovie_ : The Agony of Silence van Els Opsomer, 21 Jul van Axel Claes, Bataille van Nicolas Provost, The Glass Wall van Dora Garcia, Die Hälfte der Zeit van Doris Lasch en Ursula Ponn, De nazi van Jos de Gruyter, Tacatac van Bernard Mulliez en de Belgisch/Franse co-produtie Panique au village: Les voleurs van Vincent Patar en Stéphane Aubier. Verder zijn in Power : Play opgenomen: Diplomatic Arena van Workspace-Unlimited (een satirische modificatie van een Quake-spelmotor) en de videoinstallatie Slave Unit van Cel Crabeels.

Uit België zijn drie filmprojecten geselecteerd voor deelname aan de 21e editie van de CineMart: The Colour of Water van Peter Brosens en Jessica Woodworth, Comme Tout Le Monde van Pierre-Paul Renders en My Queen Caro van Dorothee van de Berghe.

(einde persbericht)

Noten aan de redactie: Information/film stills: IFFR Press Office, Bert-Jan Zoet / Anne Wijnen, tel. +31.10.890.90.90, fax:
+31.10.890.90.91, email: press@filmfestivalrotterdam.com

Contact

Bert-Jan Zoet
Bert-Jan Zoet
Press officer
phone: +31 10 890 90 90
fax:+31 10 890 90 91
e-mail: press@
filmfestivalrotterdam.com