Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


9 januari 2004


Kijkdag voor gedupeerden grafdiefstallen


De politie in Lichtenvoorde houdt zaterdag 17 januari 2004 een kijkdag voor gedupeerden van diefstallen vanaf begraafplaatsen. Die dag kan er tussen 10.00 en 15.00 uur op het bureau gekeken worden voor herkenning van voorwerpen die in november vorig jaar, door de politie op de NW Veluwe (Heerde) bij een 59 jarige man in en rond zijn woning waren aangetroffen. De man bekende in dat onderzoek in verschillende plaatsen diverse voorwerpen vanaf begraafplaatsen te hebben weggenomen. Het gaat daarbij om voorwerpen die variëren van beeldjes, bloemenvazen, potjes, lantaarns etc.
De politie houdt een nieuwe kijkdag in Lichtenvoorde, omdat velen vanuit de Achterhoek niet in de gelegeneheid waren om naar Heerde te reizen voor de kijkdag die daar toen is gehouden.
De niet afgehaalde voorwerpen zijn na het onderzoek in Heerde naar Lichtenvoorde gebracht om daar opnieuw een kijkdag te organiseren voor gedupeerden in en rond Lchtenvoorden. Wanneer een voorwerp wordt herkend en aangifte is gedaan, kan het voorwerp direct worden teruggegeven.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 52



---- --