Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


Tweede voorronde NK Color Guard in Breda

ROTTERDAM - De landelijke amateur-dansorganisatie Color Guard Nederland (CGN) houdt op 17 januari 2004 in Breda een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Color Guard. Het is één van de vijf voorronden in 2004.

Het is de derde keer dat CGN een voorronde in Breda houdt. In 1998 en 2003 werd Sportcentrum Breda ook al gebruikt voor een wedstrijd. Diverse deelnemers uit heel Nederland dingen mee naar de hoogste eer. Het aantal toeschouwers steeg in 2003 naar recordhoogte in Breda.

Color Guard is een van de snelst groeiende takken van amateur-dans in Nederland en wordt inmiddels door ongeveer 60 groepen beoefend. De groepen zijn voornamelijk bekend van Showkorpsen en Drumcorps. In de winter kennen zij hun eigen competitie (de CGN competitie). In de laatste 5 jaar is deze competitie groter geworden dan de zomercompetitie.

In Breda maakt de Nederlandse top van 2003 haar opwachting. De hoogste klasse, de Open Class, is in zijn geheel aanwezig. Beatrix' uit Hilversum won de vorige wedstrijd op 3 januari. The Pride uit Huizen is met 3 groepen aanwezig, The Girls Gang uit Amersfoort met 2. Joint Adventure uit Amsterdam doet mee net als een nieuwe Zeeuwse formatie, Excelsior uit Goes en Juliana uit Middelburg vormden 'Involved' en maken hier hun debuut. Verder zien we Avant Courir uit Almere met 2 groepen en komen Intension uit Marum (gn), Jong Beatrix uit Hilversum, Jong Leven uit Brunssum (l) en Wilhelmus uit Sliedrecht in competitie. New Adventure uit Terneuzen maakt haar debuut en strijd met West Coast Guard uit Haarlem in de Prep Class. De Haarlemse groep komt met twee deelnemende formaties. Ten slotte ziet u ook @Liberty uit Beverwijk.


De wedstrijd in Breda start om 19.00 uur. De zaal in om 18.00 uur open. Entrée is ¤ 7,50 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en in de voorverkoop via www.colorguard.org en 033-2466506.


---


(einde persbericht)

Meer informatie ? Bel Peter Jan de Werk op 010-4125652/06-51067218 of e-mail info@colorguard.org. Kijk ook op onze website www.colorguard.org. Fotomateriaal is verkrijgbaar op verzoek.

Wilt u aanwezig zijn tijdens het evenement ? U bent van harte welkom ! Meld u aan van tevoren en wij zorgen voor een persmap en toegangspas !


---


Wat is een Color Guard ?

Color Guard is als eerste een hobby voor jonge - en oudere - mensen die zijn weerga niet kent. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Color Guard wordt beoefend door mensen die houden van de combinatie spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de repetities hiervoor bij de inspanning en de onderlinge wedstrijden bij de spanning. Dit in de juiste mate gedoseerd maakt Color Guard zo ontzettend interessant voor iedereen die hier aan meedoet.

Wat is een Winter Guard ?
Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers - als onderdeel van een showkorps - aan de choreografie/ show een extra cachet geeft, door deze te accentueren met vlaggen, riffles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard - net zoals bij de bekende majorette en twirlgroepen - ook een choreografie/show te creëren op eigen mechanische muziek. Een Winter Guard is een Color Guard die deelneemt aan de Winter Guard competitie van de sectie Color Guard Nederland. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

Wat is het Winter Guard circuit ?
Iedere winter wordt er door de Color Guard Nederland een Winter Guard competitie georganiseerd. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen (meestal het laatste weekend van maart). Daar wordt de Winter Guard Champion bekend gemaakt. De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest bejureerd door 6 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoerig in het geheel. Color Guard Nederland is de enige organisatie op het Europese vasteland die het reglement van Winter Guard International (WGI) gebruikt. WGI is absoluut de grootste en meest ontwikkelde Color Guard bond van de wereld.