Ministerie van Defensie


---


---

Bokser Kocabas verslaat wereldkampioen

17-1-2004 20:32:00

Bokser Husnu Kocabas, wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee, heeft vandaag (17 januari) zijn oefenpartij tegen Cho Siriwat, wereldkampioen profs van de WBA in het bantamgewicht, winnend afgesloten. Donderdag won de Nederlands kampioen in het lichtgewicht (onder 60 kg) van Samsak U Thaida. Met deze tweede overwinning binnen drie dagen sluit Kocabas zijn eerste week van het drie weken durende trainingskamp in Thailand succesvol af.

Volgende maand wil de Bosschenaar in Kroatië bij de Europese kampioenschappen een Olympisch startbewijs verdienen. Hij moet daarvoor in Pula de halve finale halen. Hem wachten in Thailand eerst nog twee zware trainingsweken onder leiding van de Cubaanse topcoach Ismael Salas. Dinsdag staat zijn volgende oefenpartij op het programma.

"Husnu bokste super in Cubaanse stijl", sprak Hennie Mandemaker uit Den Bosch enthousiast. De persoonlijke coach van de 24-jarige sportman heeft zich ten doel gesteld alles te doen om Kocabas in Athene te krijgen. Het trainingskamp in Lopbury, op twee uur rijden noord van Bangkok, bevindt zich op een legerkamp van de commandotroepen (special forces). De Cubaan Salas heeft daar enkele jaren gewerkt als bokscoach en kan door zijn connecties elke week twee goede sparringpartners regelen. Eind januari reist hij mee naar Nederland om Kocabas verder te begeleiden naar de Spelen van Athene.