AFC AJAX

Ajax A1 hervat competitie met zege
Utrecht, 17 januari 2004
Slechts twee wedstrijden vonden deze zaterdag doorgang in de landelijke eredivisie voor A-junioren. Ajax speelde uit bij FC Utrecht en won met 1-3, terwijl concurrent AZ op eigen veld SC Heerenveen met
1-0 versloeg. Ajax blijft koploper, maar de Alkmaarders volgen op kleine afstand.
Het veld in Utrecht was goed bespeelbaar en goed was ook het spel van de Ajacieden in de eerste helft. Het was de bedoeling dat het de debuutwedstrijd zou zijn van de Zweedse huurling Måns Sörensson, maar de jonge spits was tijdens een training geblesseerd geraakt en nog niet inzetbaar. Omdat er meer blessuregevallen waren, deed onder andere Tom Kalkhuis van de A2 mee met de formatie van Danny Blind.

Kalkhuis was betrokken bij het tweede doelpunt van de Amsterdammers. In de 31ste minuut kwam Ajax op voorsprong nadat de vrije trap van Urby Emanuelson over de verdediging voor de voeten van Hedwiges Maduro belandde. Maduro aarzelde niet en schoot goed binnen. Kalkhuis herhaalde acht minuten de vrije trap van Emanuelson alleen hij deed het van de andere kant. Ook nu vloog de bal over de Utrechtse defensie en nam Sergio Cameron het leer in een keer op zijn schoen en schoot hard in, 0-2.

Er leek niets aan de hand bij die ruststand, maar in de tweede helft zakte de A1 van Ajax terug en werd het niveau van de eerste 45 minuten niet gehaald. Utrecht sloot aan, omdat de bal vanuit een vrije trap net buiten het strafschopgebied van richting werd veranderd en onhoudbaar in de bovenhoek zeilde, 1-2.

De thuisploeg drong aan, maar werd eigenlijk niet echt gevaarlijk. In blessuretijd speelde Jerghinio Sahadewsing zich goed vrij en schoot de bevrijdende derde Ajax-goal in de bovenhoek, 1-3.