Politie Flevoland

Getuigenoproep straatroof

Almere 18-01-2004 - De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof. Een 13-jarige jongen uit Almere werd op woensdag 14 januari tussen 19.30 en 20.00 uur benaderd door een groep van vier jongens.

De jongens hadden gezien dat hij met een mobieltje had gebeld. Ze eisten dat de jongen zijn mobieltje gaf. Toen hij dit niet deed, werd de jongen geschopt en geslagen. Uiteindelijk kon de jongen wegrennen.

Een van de daders voldoet aan het volgende signalement:

Een blanke jongen, tussen de 14 en 16 jaar oud, normaal postuur, 1,75 tot 1,80 meter lang. Hij droeg een opvallende jas, merk Chamonix, kleur donkerblauw met op beide mouwen over de gehele lengte een brede witte streep. De jas had een logo in de vorm van een ijsberg. Hij droeg een donker petje van het merk Nike, met daaraan een metalen logo (Nike) linksonder aan de voorzijde van het petje. Hij reed op een donkerkleurige damesfiets.

Weet u wie deze jongen is of beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de politie, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief). Wilt u anoniem blijven, bel dan het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.