Politie Gelderland-Midden

Elst - vrouw met geweld beroofd: verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 18-01-2004

De politie heeft vrijdagavond een 19-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht diezelfde avond nog op de Huyekamp, ter hoogte van de Kerkeakkers in Elst een 20-jarige vrouw uit die plaats met geweld te hebben beroofd. Het slachtoffer was daarbij gewond geraakt maar de verwondingen leken niet ernstig. De vrouw was vrijdagavond tussen negen en tien uur vanuit Arnhem naar Elst gereisd met de bus. Nadat ze op de Huyekamp in haar woonplaats was uitgestapt merkte ze dat er nog een persoon was uitgestapt die haar achtervolgde. De vrouw zette het hierop op een lopen maar werd even later vanachter in de rug geslagen. Vervolgens zou ze tegen de grond getrapt zijn, waarna de onbekende man haar handtas uit haar handen rukte en wegrende. Het slachtoffer trachtte nog de achtervolging in te zetten maar slaagde er niet in haar belager te achterhalen. Bij een nabij wonend familielid waarschuwde ze de politie, die met verschillende agenten op zoek ging. Dat resulteerde uiteindelijk op de Rijksweg Noord in Elst in de aanhouding van de 19-jarige verdachte, die aan de opgegeven persoonsbeschrijving bleek te voldoen. De man bleek een deel van de buit nog op zak te hebben. De vermiste handtas werd later door attente buurtbewoners op de Schravenweijde in Elst aangetroffen en aan de politie overgedragen. In de tas bleek ook nog het andere deel van het vermiste geld in te zitten. De verdachte Arnhemmer heeft deels al bekend en is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam - rijden onder invloed: rijbewijs inleveren
Publicatiedatum: 18-01-2004

Een 31-jarige automobilist uit Wehl heeft zaterdagnacht zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren nadat hij in Didam betrapt was op het rijden onder invloed. De man liep die nacht omstreeks kwart voor drie tegen de lamp bij een routinecontrole van de politie op de Ranonkelstraat in Didam. Bij hem werd een alcoholpromillage gemeten van 1,54 en dat is driemaal de wettelijk toegestane hoeveelheid. Voor de politie reden om zijn rijbewijs in te vorderen. De Wehlse automobilist is later met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verdachte van winkeldiefstal gedagvaard
Publicatiedatum: 18-01-2004

Een 26-jarige inwoner van Zevenaar zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor een tweetal winkeldiefstallen bij een supermarkt in zijn woonplaats. De man werd vrijdagmiddag door winkelpersoneel van de zaak betrapt toen hij de zaak zonder te betalen wilde verlaten met twee tassen vol levensmiddelen ter waarde van bijna tweehonderd euro. De man werd aan de politie overgedragen en bekende de diefstal. Daarnaast gaf hij toe op soortgelijke wijze begin januari levensmiddelen te hebben buitgemaakt bij dezelfde zaak. De man is na verhoor weer heengezonden met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---