Cordaid


---


Cordaid Driekoninginnendebat en nieuwjaarsborrel 2004

Jongeren wereldwijd: Niet gehoord en niet vertrouwd

Maandag 19 januari 2004, 14.30 uur, Paard van Troje, Den Haag

Graag nodigen wij u uit voor ons Driekoninginnendebat en de nieuwjaarsborrel 2004. Wij ontvangen u deze keer op een bijzondere locatie: in het jongerencentrum Paard van Troje, vlak bij het kantoor van Cordaid.

Wij volwassenen, of we nu in Nederland wonen of in een ontwikkelingsland, weten wat goed is voor jongeren. Maar wat vinden jongeren zelf? Vraagt iemand wat ze nodig hebben om zelf aan hun toekomstdromen te kunnen werken? Natuurlijk, je leven start heel anders als je in een krottenwijk in India bent geboren of in een dorpje in het welvarende Nederland, als meisje of als jongen. Toch wil dat niet zeggen dat je niet dezelfde ervaringen kunt hebben van niet gehoord en niet vertrouwd.

Cordaid doet onderzoek onder jongeren in verschillende continenten over wat hen beweegt. Jongeren kunnen in zeven landen bij de organisaties waar Cordaid mee samenwerkt, hun eigen kleine projecten indienen. Daarbij komen veel verschillen tussen jongens en meiden naar voren. Zo weten we inmiddels uit Ethiopië dat meiden daar heel graag zelfstandig willen zijn -ze zien betaald werk als de belangrijkste oplossing van hun problemen- terwijl de jongens veel meer ondersteuning van anderen vragen.

Tijdens ons jaarlijkse Drie-Koniginnendebat praat Paul Rigter (presentator)met jongeren, meiden en jongens uit Ethiopië, Zuid-Afrika en uit Nederland en zoeken we uit wat hún oplossingen zijn. En wat Cordaid voor hen kan doen.

Programma

14.30 uur

Ontvangst met koffie, thee en fris

15.00 uur

Welkom door René Grotenhuis, algemeen directeur Cordaid

15.15 uur

Optreden van de Dice Lords, rappers en leden van het Young Development Network in Zuid-Afrika

Korte videopresentatie van de serie Kansen voor kinderen, een gezamenlijke productie van KRO Kruispunt en Mensen in Nood

15.30 uur

Paul Rigter in gesprek met jongeren en ouderen in de zaal over de problemen en dromen die jongeren hebben. Wat kun je doen om de houding van niet gehoord en niet vertrouwd in verschillende landen te doorbreken?

16.30 uur

Optreden van de Dice Lords

17.00 uur

Afsluiting met kaartenactie voor jongeren

Nieuwjaarsborrel (tot 18.00 uur)

Aanmelden

Per e-mail: externe.communicatie@cordaid.nl of per telefoon 070 3136 333. Toegang is gratis.