Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-01-2004 - Persberichten District II

AUTOSTOELEN GESTOLEN
PAPENDRECHT- De eigenaar van een autobedrijf aan de Vondellaan heeft aangifte van diefstal gedaan. Op vrijdag 16 januari 2004 kwam er een man bij het bedrijf langs die een proefrit wilde maken. De man kreeg een Renault Espace mee, maar bracht de auto niet meer terug. De auto werd zon 250 meter bij het bedrijf vandaag teruggevonden. Er waren drie stoelen uit de auto gehaald.

VERKEERSONGEVAL
GORINCHEM- Op Vrijdag 16 januari heeft er een verkeersongeval plaats gevonden aan de Banneweg. Een 71-jarige automobilist uit Leerbroek De man wilde linksaf een parallelweg van de Banneweg inrijden. Hij zag echter een 33-jarige fietster over het hoofd en reed haar aan. De vrouw is per ambulance naar het Beatrixziekenhuis vervoerd. Ze heeft een gekneusde hand en een schaafwond op haar been opgelopen. Na behandeling mocht ze weer naar huis.

WONINGINBRAAK
GIESSENBURG- Bij een woning aan het Liesveld is tussen 16 en 17 januari ingebroken. Toen de bewoners thuis kwamen, zagen ze dat overal licht brandde en dat de gordijnen gesloten waren, terwijl zij dat niet hadden gedaan. Een raam werd opengebroken. Het gehele huis werd vervolgens doorzocht. Er is een kluis met geld en een digitale camera buit gemaakt. De technische recherche onderzoekt de inbraak.

AANRIJDING MET SLOKJE OP
ALBLASSERDAM Vrijdag 16 januari is een 24-jarige man uit Kinderdijk aangehouden wegens rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De man had volgens getuigen een aanrijding veroorzaakt op de Oost Kinderdijk in Alblasserdam en was daarna weggereden. Op aanwijzing van getuigen kon de man in zijn woning in Kinderdijk aangehouden worden. Tijdens de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 485 ug/l in zijn bloed had. Inmiddels is de man op vrije voeten gesteld.

VERNIELING RUIT
SLIEDRECHT Vrijdag 16 januari is een 16-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een winkelpand aan de Rivierdijk in Sliedrecht en een poging daartoe van een andere winkelruit. De jongen maakte deel uit van een groepje dat voldeed aan de beschrijving van een getuige van de vernieling en werd in de buurt van het pand aangetroffen bij een ander pand waar hij eveneens de ruit trachtte in te trappen. Hierop werd hij aangehouden. Inmiddels is hij heengezonden.

MISHANDELING
LEERDAM- In een uitgaansgelegenheid aan de Achter de Kerk in Leerdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari een opstootje plaats gevonden. Een 53-jarige man uit Leerdam werd door een 26-jarige man plaatsgenoot geslagen. Tevens werd er een bierglas in het gezicht van de 53-jarige man gegooid. Het slachtoffersis in de Huisartsenpost behandeld. Hij heeft een snee aan zijn hoofd en dikke, blauwe ogen opgelopen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

INBRAAK
PAPENDRECHT- Bij een kledingwinkel aan de Brederodelaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari ingebroken. De deur van de winkel was opengebroken. Vervolgens heeft men kleding meegenomen. LEXMOND- Bij een bedrijf aan de Kortenhoevenseweg is tussen 16 en 17 januari ingebroken. Het alarm ging omstreeks 03.50 af. Toen de sleutelhouder ter plaatse kwam, waren de inbrekers al gevlucht. De voordeur was opengebroken. Een kluis die in het kantoor stond, was meegenomen. De technische recherche is ingeschakeld voor nader onderzoek.

MAN RIJDT TEGEN LANTAARNPAAL
PAPENDRECHT Vrijdag 16 januari is een 21-jarige man uit Papendracht aangehouden voor het doorrijden na een eenzijdige aanrijding in de Andoornlaan in Papendracht. De man was met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal aangereden en daarna doorgereden. Hierbij was hij een gedeelte van zijn bumper en een kentekenplaat verloren. Ter plaatste gekomen agenten konden middels het kenteken de eigenaar en zo bleek, ook de bestuurder van de auto, aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Inmiddels is hij weer heengezonden.

INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT
GORINCHEM Zaterdag 17 januari zijn omstreeks 02.45 uur twee 16-jarige jongens uit Gorinchem op heterdaad betrapt toen zij een steen door de ruit gooiden van een school aan de Hoefslag. Om te voorkomen dat de verdachten er vandoor gingen, heeft een agent pepperspray moeten gebruiken. Beiden zijn aangehouden. Eerder die dag meldden medewerkers van de school dat zij het vermoeden hadden dat er een inbraak gepleegd zou worden, omdat meerdere keren gepoogd was het alarmsysteem onklaar te maken. Hierop werd besloten te posten bij de school. Met de aanhouding van beide verdachten tot gevolg. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

RIJDEN MET/ZONDER RIJBEWIJS?
LEERDAM Vrijdag 16 januari is een 21-jarige man uit Leerdam aangehouden omdat hij een eenzijdige aanrijding had gehad met een lantaarnpaal aan de Drossaardslaan en daarna weggereden was. Enige tijd na de aanrijding meldde een 48-jarige man via de meldkamer dat hij een aanrijding had gehad. Omdat de agenten vermoedden dat niet hij, maar de 21-jarige man (die verklaarde als passagier in de auto gezeten te hebben) de bestuurder van de auto was, is deze 21-jarige man aangehouden. De verdachte verklaarde die dag zijn rijbewijs gehaald te hebben, maar niet in de gelegenheid geweest te zijn om het roze papiertje op te halen op het gemeentehuis. Hoewel hij wist dat hij niet mocht rijden met alleen de verklaring van het CBR, heeft hij toch gereden met de auto en genoemde aanrijding veroorzaakt.

VERNIELING BUSHOKJE
SLIEDRECHT - Zaterdag 17 januari zijn een 22-jarige man en een 15-jarige jongen uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje aan de Ruysdaelstraat in Sliedrecht. Een politiefunctionaris die in een woonhuis in deze straat aanwezig was, hoorde omstreeks 2.30 uur glasgerinkel en zag toen hij polshoogte nam, twee jongens wegrennen. Na een achtervolging kon de politieman beiden aanhouden op verdenking van vernieling van het bushokje. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en beiden in verzekering gesteld.

WINKELDIEFSTAL
PAPENDRECHT Een 45-jarige vrouw uit Papendrecht is aangehouden op verdenking van het stelen van 20 flesjes bier bij een supermarkt aan de Brederolaan in Papendrecht. Dit vond plaats op zaterdag 17 januari. De vrouw wordt gedagvaard.

AGENT BELEDIGD
SLIEDRECHT- Een 22-jarige man uit Sliedrecht is op zaterdag 17 januari aangehouden omdat hij een agent had beledigd. De politie had een melding van geluidsoverlast gekregen en ging polshoogte nemen. Toen de agenten bij de man aan de deur kwamen en vertelde dat zij kwamen wegens een geluidsoverlast melding, werd de man boos. Toen de man de agenten begon uit te schelden, is hij aangehouden. Na verhoor op het politiebureau mocht de man weer naar huis. Hij wordt wel gedagvaard.

WINKELDIEFSTAL
MOLENAARSGRAAF- De politie heeft op zaterdag 17 januari een 64-jarige man uit Molenaarsgraad aangehouden. De man had niet alles afgerekend bij de kassa van een supermarkt aan de Dorpsstraat. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hier ontkende de man de diefstal.. De man is heengezonden met een dagvaarding.

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op zaterdag 17 januari heeft de politie een 62-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. De man was met zijn auto tegen een paaltje gereden en was vervolgens lopend zijn weg vervolgd. Dit gebeurde aan de A.W. de landgraafstraat. De politie trof de man even later in de buurt van zijn woning aan. De man rook behoorlijk naar alcohol. Uit de ademtest bleek dat de man dermate veel alcohol op had, dat zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor rijden onder invloed. HOOGBLOKLAND- Een 45-jarige man uit Hoogblokland is op zaterdagavond 17 januari aangehouden. De man had een aanrijding veroorzaakt. Hij had op de kruising van de Bazeldijk met de N-214 geen voorrang verleend aan een andere personenauto. Agenten lieten de man blazen. De ademtest wees uit dat de man te veel alcohol op had. Hij heeft een rijverbod van drie uur gekregen.

AANRIJDING
ALBLASSERDAM- Op zaterdagavond 17 januari heeft er een aanrijding plaats gevonden aan de Dam. Een 38-jarige automobilist uit Alblasserdam reed over de Dam. Hij wilde rechtsaf een parkeerplaats oprijden. Hierbij zag hij echter een snorfiets over het hoofd. De 17-jarige bestuurder en een 16-jarige meisje dat achterop zat, kwamen hierdoor ten val. De snorfiets schoot door en raakt een geparkeerde auto. Zowel de geparkeerde auto als de auto van de 38-jarige man raakten beschadigd. Het meisje liep een snijwond aan haar knie op. De jongen raakte niet gewond.

BEDREIGING
SLIEDRECHT- Een 20-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 18 januari aangehouden. Dit vond plaats aan het Doctor Langeveldplein. De man had bedreigingen geuit tegen de 39-jarige eigenaresse van een discotheek. Hij zou onder meer hebben gedreigd om de discotheek in brand te steken. De politie heeft de verdachte op het politiebureau ingesloten. Op dezelfde plek werd ook een 19-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. De man urineerde op de straat. Agenten spraken de man hierop aan. De man die onder invloed van alcohol was, weigerde zijn naam op te geven. Tevens uitte hij beledigingen naar de agenten. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hij is bekeurd wegens openbare dronkenschap en wildplassen.