Politie Zuid-Holland-Zuid

18/01 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-01-2004 - Persberichten District I

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 39-jarige vrouw uit Dordrecht is op vrijdag 16 januari aangehouden. De vrouw had zich vrijwillig op het politiebureau gemeld. Een 24-jarige man uit Dordrecht had op 13 januari aangifte gedaan omdat hij zich bedreigd voelde door de vrouw. De vrouw verklaarde dat de man een huurachterstand had bij haar. Op een gegeven moment was zij het zat dat zij haar geld niet kreeg waardoor zo uit woede bedreigingen heeft geuit. Er wordt proces verbaal opgemaakt en de vrouw moet een boete van 500 euro betalen.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op vrijdag 16 januari een verkeerscontrole gehouden op diverse plekken in Dordrecht. In totaal werden er 41 bekeuringen uitgeschreven: 35 voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet dragen van een helm, drie voor te hard rijden en één wegens bellen tijdens het rijden.

RIJDEN ONDER INVLOED

* DORDRECHT- Een 24-jarige man uit s-Gravendeel is op vrijdag 16 januari aangehouden. De man was met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gereden. Dit vond plaats aan de Savorin Lohmanweg. De man bleek te veel alcohol op te hebben. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een rijverbod van zeven uur opgelegd gekregen.

* DORDRECHT- De politie heeft op vrijdagavond 16 januari een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats aangehouden. De man reed zonder verlichting op zijn fiets over de Krispijnseweg. Agenten hielden de man staande en lieten hem blazen. De ademtest wees uit dat de man behoorlijk wat gedronken had. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau. De man is ingesloten.
* DORDRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari heeft de politie een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde aan de Hendrikstraat. De politie verzocht de man om te blazen. Uit de ademtest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij heeft een rijverbod van 3 uur gekregen.

* DORDRECHT- Aan de Krispijnseweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari een 39-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De vrouw reed hier met haar bromfiets. De vrouw werd verzocht mee te werken aan een alcoholtest. Ze blies boven de wettelijke vastgestelde grens. De politie heeft de vrouw een rijverbod van twee uur gegeven.

* DORDRECHT- Een 40-jarige man uit Dordrecht is aan de Jacob Marisstraat aangehouden. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari. De man bleek na een ademtest te behoorlijk veel te hebben gedronken. De politie heeft hem een rijverbod van zes uur gegeven.

* DORDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht is op zaterdagmorgen 17 januari aangehouden. Dit gebeurde aan de Kofstraat. Agenten reden over de Laan der Verenigde Naties toen agenten de man met hoge snelheid in de richting van de Patersweg zagen rijden. De agenten zette de achtervolging in en konden de man uiteindelijk in de Kofstraat staande houden. De man bleek te veel gedronken te hebben. Hij heeft een rijverbod van twee uur gekregen.
* DORDRECHT Vrijdag 16 januari is een 64-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was betrokken bij een aanrijding op de kruising Viottakade/Frans Lebretlaan in Dordrecht. Tijdens de alcoholcontrole (standaardprocedure bij politie Zuid-Holland Zuid na aanrijdingen) bleek de man teveel gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 880 ug/l in zijn bloed had. De man is aangehouden, kreeg een rijverbod van 11 uren en mocht zijn rijbewijs inleveren.
* DORDRECHT Vrijdag 16 januari is een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor het rijden onder invloed op de Noordendijk in die plaats. De ter plaatse afgenomen blaastest gaf aan dat de man teveel gedronken had, hierop werd de man aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij medewerking aan de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod voor 24 uur en mocht zijn rijbewijs inleveren. Inmiddels is de man heengezonden.

* DORDRECHT Zaterdag 17 januari is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd op de Geldelozelaan gecontroleerd op alcoholgebruik en bleek bij nadere controle 480 ug/l in zijn bloed te hebben. Hij heeft een rijverbod van 4 uren gekregen.

AANHOUDING
ZWIJNDRECHT- Een 26-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari aangehouden. De man hield zich zonder reden op in de stationshal aan het Stationsplein. Agenten stuurden de man weg. De verdachte weigerde dit en wilde zijn naam niet opgeven. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau vertelde de man uiteindelijk toch wie hij was. De politie heeft de man een bekeuring gegeven.

HELING
DORDRECHT- In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari heeft de politie een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man fietste op een splinter nieuwe damesfiets over de Statenplaats. Omdat het slot van de fiets kapot was, hielden agenten hem aan. Na controle bleek dat de fiets in december 2003 gestolen te zijn. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT- In het huis van een 46-jarige vrouw is ingebroken terwijl zij lag te slapen. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari. Door middel van flipperen kon de voordeur worden geopend. Tevens werd de dievenketting losgerukt. De gehele woning werd doorzocht. Er is een DVD/videospeler en een portemonnee buit gemaakt. De technische recherche is ingeschakeld voor nader onderzoek. ZWIJNDRECHT- Bij een woning aan de Jan van Galenstraat is tussen 16 en 17 januari ingebroken. De inbrekers kwamen naar binnen door gaatjes te boren bij een raam. De benedenverdieping werd doorzocht. Er werden een paar handtassen en geld meegenomen. De technische recherche is ingeschakeld voor nader onderzoek.
DORDRECHT- Op zaterdag 17 januari is er ingebroken bij een woning aan de Blekersdijk. De 60-jarige bewoonster verliet s middag haar huis en zag een man onder het afdakje van de deur staan. Ze dacht dat de man stond te schuilen voor de regen. Ze deed de deur dicht en ging weg. Toen ze na een half uur thuis kwam, was de voordeur open. Er is een dvd-speler en een rugzak meegenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

TREKKER GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Vanaf de Lindtsedijk is tussen 16 en 17 januari een trekker gestolen. De trekker is losgekoppeld van een oplegger. De trekker is wit en van het merk Scania. Het kenteken is BG-ZV-39.

DIEFSTAL UIT CAFÉ OPGELOST
Dordrecht Zaterdag 17 januari is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor de diefstal van een mobiele telefoon. Deze diefstal vond plaats in een café aan de Tolbrugstraat Landzijde in de nacht van 15 op 16 januari. Van de ontvreemding van de telefoon waren opnamen gemaakt. Politiemensen zagen de 20-jarige lopen in de Voorstraat in Dordrecht en meenden hem te herkennen als de man die de gsm had weggenomen. Nadat een getuige aangegeven had de man te herkennen als de bezoeker van het café die vermoedelijk de gsm had gestolen, werd hij aangehouden. De man verklaarde de telefoon inderdaad gestolen te hebben. Hij is inmiddels heengezonden.

MATROOS BESTEELT SCHIPPER
Dordrecht- Vrijdag 16 januari is een 22-jarige man uit Wemeldinge aangehouden voor de diefstal van geld. De man is werkzaam op een schip dat in de Bomhaven ligt en nam met enige regelmaat geldbedragen weg van de schipper. Nadat de schipper melding gemaakt had van een nieuwe diefstal, is de 22-jarige matroos aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een bankbiljet met een serienummer dat door de schipper als gestolen werd opgegeven. De verdachte is heengezonden met een dagvaarding.

ONVERZEKERD RIJDEN
DORDRECHT Vrijdag 16 januari is een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden voor rijden op een onverzekerd voertuig. De verdachte maakte deel uit van een groepje van drie jongens dat op een snorfiets zonder verlichting op het fietspad langs de N3 reed. Nadat een politieagent de jongens verzocht had te stoppen, gingen zij er gedrie-en vandoor. Na een korte achtervolging kon de agent de 16-jarige bestuurder van de snorfiets aanhouden. De andere twee wisten te ontkomen. De snorfiets is in beslag genomen en de verdachte is met een aantal bekeuringen heengezonden.

AANHOUDINGEN NA INBRAAK CAFÉ
DORDRECHT Zaterdag 17 januari zijn twee mannen afkomstig uit Dordrecht (40 en 37 jaar) aangehouden voor het plegen van een inbraak in een café aan de Voorstraat in Dordrecht. Gealarmeerde agenten troffen na de inbraakmelding de 40-jarige verdachte voor het café aan, de 37-jarige had zich in het café verstopt en werd op aanwijzing van een politiehond gevonden. Hierbij liep de verdachte lichte bijtwonden aan de benen op. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. De mannen zijn inmiddels heengezonden met een dagvaarding.

BEDREIGING BIJ TANKSTATION
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 25-jarige man uit Zwijndrecht is zaterdag 17 januari bij een tankstation aan de A16 (Sandelingen Oost) door een nog onbekende man bedreigd met een mes. De 25-jarige reed als passagier mee in een auto die door de onbekende man bijna aangereden werd. Hierna bleef de man hinderlijk kleven achter de auto van het latere slachtoffer. Toen deze stopte en uitstapte om de man op zijn gedrag aan te spreken, ontstond er een vechtpartij waarbij de bestuurster van de auto in haar gezicht geslagen werd en haar passagier bedreigd werd met een mes. Hierna ging de man er van door. De 25-jarige man heeft inmiddels aangifte van bedreiging gedaan.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Een 16-jarig en een 19 jarige meisje beiden afkomstig uit Dordrecht zijn op zaterdag 17 januari aangehouden. De meisjes hadden geprobeerd een paar laarzen te stelen bij een schoenenwinkel aan de Voorstraat. De politie heeft de meisjes meegenomen naar het politiebureau. Hier bekende het 16 jarige meisje dat ze de laarzen had gestolen. Zij is in verzekering gesteld en zal maandag 19 januari worden voorgeleid. De 19 jarige ontkende iets met de diefstal te maken te hebben en mocht na verhoor weer naar huis.
DORDRECHT- Een 42-jarige vrouw uit Dordrecht is op zaterdag 17 januari aangehouden. De vrouw had vijf pakken koffie gestolen bij een winkel aan het Van Oldebarneveldtplein. De verdachte heeft de diefstal bekend. Ze wordt gedagvaard.

VAN FIETS BEROOFD
DORDRECHT- Een 12-jarige jongen uit Dordrecht is op zaterdag 17 januari van zijn fiets beroofd. Dit vond plaats bij de Haaswijkweg Oost. De dader sprong op een gegeven moment bij de jongen achterop en zij dat hij een lift wilde. De jongen fietste gewoon door maar zij dat hij geen lift kon geven. Even later sprong de dader van de fiets en probeerde het slachtoffer op de grond te duwen. Het slachtoffer viel op de grond en de dader ging er op zijn fiets van door.

Het signalement van de dader luidt:

· blanke jongen van ongeveer 17 jaar

· 1.80 meter

· normaal postuur

· droeg een donkere jas en zwart met wit gestreepte schoenen
· piercing door de wenkbrauw en oor

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844 (lokaal tarief)

ONGEVAL
DORDRECHT- Een 35-jarige fietster uit Dordrecht is op zaterdag 17 januari door een personenauto aangereden. De auto bestuurd door een 35-jarige man uit Papendrecht reed over de Vrieseweg. Toen hij linksaf in de richting van de Cornelis de Wittstraat wilde rijden, verleende hij geen voorrang aan de vrouw die hier op haar fiets reed. De vrouw liep een pijnlijk been op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT-Op de Burgemeester Slobbelaan heeft op zaterdag 17 januari een aanrijding plaats gevonden. Een 17-jarige jongen uit Papendrecht reed hier met zijn brommer en verleende geen voorrang aan een van rechts komende 28-jarige automobilist uit Zwijndrecht. De jongen en een 15-jarige meisje uit Papendrecht dat achterop zat, vielen op de grond. Het meisje heeft een pijnlijke enkel opgelopen. De brommer is total loss.

AUTO GESTOLEN
DORDRECHT- Vanaf de Nolensweg is op zaterdagavond 17 januari een auto gestolen. Het betreft een groene bestelauto van het merk Hyundai H100. Het kenteken is VH-LZ-22.

AANRANDING
DORDRECHT- Een 29-jarige vrouw uit Dordrecht heeft op 18 januari aangifte van aanranding gedaan. De vrouw was lastig gevallen door een 57-jarige man uit Dordrecht. De man wilde de vrouw zoenen en betasten. De vrouw was hier niet van gediend en riep dat hij moest stoppen. De man liet haar los en de vrouw is weggelopen. De politie heeft de verdachte enige tijd later in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten. De man ontkend de aanranding.

BEDREIGING EN MISHANDELING
DORDRECHT- De politie heeft op zondagmorgen 18 januari een 31-jarige en 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De mannen worden verdacht van zware mishandeling en bedreiging. Een 40-jarige vrouw uit Dordrecht heeft aangifte gedaan. De twee stonden volgens de vrouw met een knuppel voor de deur en hebben hier in de woning mee geslagen. De politie heeft de verdachten meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn in verzekering gesteld. Later die ochtend werd ook een 34-jarige man uit Breda aangehouden. Hij was ook betrokken bij de vechtpartij en zou één van de verdachten geslagen hebben.