Politie Zaanstreek-waterland


15:37 18-JAN-04
loc.: ZAANDAM

Inbraak in school en bedrijf

Bij een inbraak in een school aan het Gibraltar zondagmiddag zijn uit een klaslokaal twee computers gestolen. Men kwam binnen door een ruit in te gooien. Ook bij een bedrijf aan de Vredeweg werd ingebroken door een ruit in te slaan. Hierbij werden een computerkast, een toetsenbord, een muis en een laptop weggenomen.

04:46 19-JAN-04
loc.: MONNICKENDAM, JACHTHAVEN

Vechtpartij in hotel

Na een vechtpartij met een portier van een hotel heeft de politie een 36-jarige Volendammer aangehouden. De Volendammer was meegekomen met een vrouw die in het hotel logeerde en werd kwaad toen de portier hem de toegang tot het hotel ontzegde omdat er 's nachts geen mensen worden ingeschreven. Nadat hij een aantal maal op een computer en een lamp had geslagen, sloeg hij de portier tegen het gezicht en de borst. Er ontstond een worsteling waarbij de portier met zijn rug tegen de verwarming viel en een pijnlijke rug opliep. De portier verweerde zich door de Volendammer met een keu te slaan. Het slachtoffer belde direct nadat de man was vertrokken de politie, die hem op de parkeerplaats kon aanhouden.

10:11 19-JAN-04
loc.: KROMMENIE

Vrouw dood in woning

De politie heeft een man uit Krommenie in zijn woning aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag op een 46-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De man belde zelf de politie om te vertellen dat hij iemand om het leven had gebracht. De politie trof in de woning van de verdachte het stoffelijk overschot van de vrouw aan. Een onderzoek is ingesteld.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-190104


15:15-17:00 18-JAN-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Verkeerscontrole

Afgelopen weekend werden op diverse wegen in Zaanstad verkeerscontroles gehouden. Gelet werd vooral op het rijden zonder gordel, te hard rijden en rijden door rood. Zes ondagmiddag hardrijders werden zondagmiddag op de Hoofdtocht in Zaandam aan de kant gezet. De snelste auto reed 78 km per uur. Vijf overige weggebruikers werden bekeurd voor het voeren van een oud type kentekenplaat, het rijden zonder helm op een bromfiets, het links inhalen en het niet dragen van de gordel. Vrijdagmiddag ontvingen drie automobilisten op de Zuidervaart een boete voor het rijden zonder gordel, evenals zes bestuurders op de Dorpsstraat en de Provincialeweg in Assendelft. Op de Dorpsstraat in Assendelft werden verder nog twee kentekens van auto's die door rood reden genoteerd. Zondagmiddag werden maar liefst 27 boetes uitgedeeld op de Dr H G Scholtenstraat in Zaandam. 21 inzittenden droegen geen gordel, vijf bestuurders reden te hard en één bestuurder reed al telefonerend de politiemensen tegemoet.


17t/m18- JAN-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Vijf drankrijders

Afgelopen weekend werd op verschillende wegen in Zaanstad op het rijden onder invloed gecontroleerd. Vijf mensen hadden te diep in het glaasje gekeken. Twee van de vijf drankrijders moesten hun rijbewijs inleveren. De eerste drankrijder werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hogendijk in Zaandam aangehouden. De 25-jarige Zaandammer had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren een proces-verbaal. Zaterdagavond hielden zes medewerkers van het verkeershandhavingsteam op de Padlaan in Krommenie een alcoholcontrole. In twee uur tijd werden 132 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Eén bestuurder, een 46-jarige man uit Wormer, had te diep in het glaasje gekeken (260 ug/l). De man kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Op de Wandelweg in Wormerveer werd een 34-jarige dronken automobilist uit Zaandijk aangehouden. De man had drie keer zoveel drank op (710 ug/l) als is toegestaan en kon direct zijn rijbewijs inleveren.
Op de Peperstraat in Zaandam werd zaterdagavond bij 34 bestuurders een blaastest afgenomen. Een 49-jarige man uit Zaandijk weigerde zijn medewerking te verlenen tijdens de blaastest op straat en werd aangehouden. Nadat de man te horen had gekregen dat hij was aangehouden, ging hij er vandoor. Een motorrijder kon de automobilist op de H. Gerhardstraat stoppen. Op het politiebureau bleek dat de man niet onder invloed van drank was. Tijdens de alcoholcontrole op de Peperstraat werden ook taxi's gecontroleerd. Eén taxichauffeur had geen geldig keuringsbewijs van de taxameter en kreeg een proces-verbaal. Ten slotte werd zondagavond, op de Pascalstraat in Zaandam, een 46-jarige Zaandijker aangehouden (430 ug/l) en op de Heijermanstraat werd zondagnacht een 32-jarige Wormerveerder (325 ug/l) aangehouden. Laatstgenoemde was vorig jaar ook al eens betrapt toen hij met een slok op achter het stuur zat. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

18:30-20:32 18-JAN-04
WATERGANG, JAAGWEG

Nul drankrijders

Zondagavond hielden drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Jaagweg in Watergang. In twee uur tijd werden 63 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.


02:30 18-JAN-04
PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Drankrijder zonder rijbewijs

Een 54-jarige vrouw uit Purmerend werd in de nacht van zaterdag op zondag op de Van Ijsendijkstraat aangehouden omdat de blaastest op straat aangaf dat zij vermoedelijk te veel drank op had. Eenmaal op het politiebureau weigerde de vrouw mee te werken aan de ademanalysetest. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw bovendien niet in het bezit van een rijbewijs was.Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt.

23:42 18-JAN-04
WESTZAAN, KERKBUURT

Veel te veel gedronken

Een 55-jarige Westzaner werd zondagavond in zijn woonplaats aangehouden omdat hij onder invloed van drank achter het stuur zat. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan (570 ug/l) en kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.


---- --