Politie Zuid-Holland-Zuid

19/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-01-2004 - Persberichten District II

VERNIELING BIJ POLITIEBUREAU; GETUIGEN GEZOCHT
LEERDAM- Bij het politiebureau aan de Koningin Emmalaan zijn vernielingen gepleegd. Vermoedelijk is dit gebeurd in de nacht van zondag op maandag 19 januari. De politie constateerde op zondagmorgen 19 januari dat de praatpaal voor het politiebureau was vernield. Tevens was de brievenbus met behulp van vuurwerk opgeblazen. Er lagen brokstukken tot aan de overkant van de weg. Een deel is door het gebouw aan de overkant van de Emmalaan gegaan. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die hun tip liever anoniem willen doorgeven kunnen terecht bij meld misdaad anoniem. Dit meldpunt is 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur te bereiken via het nummer: 0800-7000 (gratis).

HENNEPPLANTAGES
SLIEDRECHT- De politie heeft een hennepplantage ontmanteld. De politie ontving een anonieme tip over een mogelijke plantage in een woning aan de Hoepel. Op maandagmiddag 19 januari viel zij de woning binnen. De politie trof een kleine maar professioneel opgezette hennepplantage aan met zon 200 plantjes. De plantjes en de apparatuur zijn in beslag genomen. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Eneco was ook aanwezig bij de ontmanteling.
SLIEDRECHT- Ook op de Vermeerstraat is een hennepplantage ontmanteld. Dit was tevens op maandagmiddag 19 januari. In deze woning werden tevens zon 200 plantjes aangetroffen. De plantjes en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. De politie vermoedt dat de eigenaar niet dezelfde is als van de woning aan de Hoepel. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

WAT MOET DAT DAAR?
PAPENDRECHT- Een vrouw (leeftijd onbekend) heeft een inbreker verjaagd. In de nacht van zondag op maandag 19 januari hoorde deze bewoonster van een woning aan de Rembrandtlaan gerommel aan haar woning. Zij bevond zich in de slaapkamer van de woning. Toen de vrouw een kijkje nam zag zij een man die stond te rommelen aan de achterzijde van de woning. De vrouw riep uit het raam: wat moet dat daar? De man schrok hier kennelijk zo van dat hij de benen nam. Er is niets weggenomen uit de woning.

VERKEERSCONTROLES
PAPENDRECHT- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Andoornlaan. Dit was op maandagmorgen 19 januari. De politie schreef 14 bekeuringen uit aan fietsers die hun verlichting niet in orde hadden.
ALBLASSERDAM- Op maandagmorgen 19 januari hield de politie een gordelcontrole op de Helling. De politie controleerde in totaal 190 automobilisten. Hiervan kregen er 32 een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. *s-Middags werd op dezelfde locatie een gordelcontrole gehouden. Hier controleerde de politie 130 voertuigen. 21 automobilisten droegen geen gordel en werden hiervoor bekeurd.
LEERDAM- De politie heeft op maandagmorgen 19 januari op diverse plaatsen in Leerdam op roodlichtnegatie gecontroleerd. De politie was zeer tevreden: niemand reed door het rode licht.

DOORRIJDER GEZOCHT
HARDINXVELD-GIESSENDAM- De politie is op zoek naar een doorrijder. Op zaterdagavond 19 januari parkeerde een 51-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam zijn auto aan de Kerkweg met de neus in de richting van de Peulenweg. De volgende ochtend merkte hij dat zijn auto was aangereden. Een wieldop lag op straat en er zat blauwe verf op de auto. Ook lag een stuk glas van een koplicht of knipperlicht bij de auto. Dit is vermoedelijk afkomstig van de andere auto. De politie is op zoek naar de persoon die de auto heeft aangereden. Hij wordt verzocht zich bij de politie te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).