Ingezonden persbericht


Persbericht: Online dating wordt volwassen:

e-Matching.nl erkend door Algemene Vereniging Relatiebureaus (AVR)

e-Matching.nl - de oudste datingsite van Nederland, online sinds 1998 - is per 1 januari 2004 de eerste datingsite die erkend is door de Algemene Vereniging Relatiebureaus (AVR). De AVR biedt extra garantie op de kwaliteit van de dienstverlening door e-Matching.nl. Zo kunnen geschillen over de dienstverlening worden voorgelegd aan de geschillencommissie van de AVR. e-Matching.nl heeft hiervoor gekozen om de consument meer houvast te bieden bij de selectie van online datingsites.
e-Matching.nl - http://www.e-matching.nl/
AVR online - http://www.keurmerkrelatiebemiddeling.nl/

Jasper Jan de Konink (directeur Focus Internet waar e-Matching.nl onderdeel van uit maakt): "e-Matching bestaat al sinds 1998 en heeft in al die jaren een goede naam opgebouwd. Er is echter de laatste jaren een enorme wildgroei aan datingsites. De kwaliteit van die initiatieven verschilt enorm en het is voor de singles onmogelijk om een verantwoorde keuze te maken. Als mensen slechte ervaringen hebben met de ene online datingsite is dat bovendien negatief voor de hele branche. Het zou goed zijn als andere serieuze datingsites ons voorbeeld zouden volgen."

Merel Mönch, voorzitter van de AVR: "e-Matching.nl is de eerste datingsite die erkend is door de AVR. Dat gaat niet zo maar, ze hebben onder meer aan moeten tonen dat ze een redelijk evenwichtig bestand hebben, zorgvuldig met de mensen en hun persoonlijke gegevens om gaan en nakomen wat ze toezeggen. Ook de bedrijfsvoering wordt meegenomen: hoe lang bestaat het bureau en zijn er voldoende waarborgen voor de toekomst? e-Matching.nl voldoet aan de kwaliteitsvoorwaarden en we zijn dan ook blij met deze uitbreiding van de AVR per 1 januari 2004. Het is immers echt een toevoeging aan het bestaande aanbod van erkende relatiebemiddelingsbureaus"


- - -