Politie Limburg-Zuid

2 Hennepkwekerijen aangetroffen

Hoensbroek-Kerkrade 19-01-2004 - Bij een controle op vrijdag 16 januari 2004 in een loods op een perceel aan de Caumen in Hoensbroek vond de politie in de loods een grote professioneel ingerichte hennepkwekerij met totaal naar schatting ruim duizend hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen (totaal zon 95), transformatoren, afzuiginstallatie etc., in beslag genomen.

Daarnaast vond de politie in dezelfde loods een hennepkwekerij die echter al was geoogst (ook naar schatting zon duizend hennepplanten). Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de
electriciteitsvoorziening was geknoeid, werd Essent ingeschakeld). De wnd. Burgemeester Lurvink van Heerlen kwam zich overigens tijdens de politiewerkzaamheden persoonlijk op de hoogte stellen. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.

Bij een controle in een woning aan de Niersprinkstraat in Kerkrade vond de politie een hennepkwekerij met totaal ruim 540 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, ventilatoren etc., in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de hennepkweker.