Politie Zeeland


W-0338-2004 SURVEILLANCE

Tijdens surveillance, zaterdag in het Groene Woud in Middelburg, werden bekeuringen uigeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het verkeerde kenteken op een aanhangwagen.
Een 35-jarige Tilburgse automobilist reed met een radarverklikker in zijn auto. De man kreeg een bekeuring en deed afstand van de verklikker.


Z-0339-2004 AANHOUDING FLITSPAALVERNIELERS

In de loop van zaterdag werden twee mannen van 55 en 19 jaar uit de gemeente Borsele aangehouden.
Zij hadden zaterdag omstreeks 00.20 uur op de N61 bij Biervliet een flitspaal vernield.

Z-0340-2004 GARAGEDEUR VERNIELD
Op het Willemsplein in Axel werd tussen vrijdagavond en zaterdag 19.00 uur een garagedeur vernield door twee inwoners van die plaats.
De twee, 15 en 17 jaar oud, werden aangehouden wegens vernieling en het schelden en uiten van dreigende taal tegen de 61-jarige huurder van de garagebox. Zij zijn overgebracht naar Torentijd. Betrokkenen liggen sinds enige tijd met elkaar in conflict.

W-0341-2004 VERKRACHTING
De politie is op zoek naar eventuele getuigen van de verkrachting van een 18-jarige Vlissingse vrouw, die plaatsvond op zaterdag omstreeks 02.35 uur op de splitsing Korenbloemlaan / Rozengracht in haar woonplaats, ter hoogte van enkele bankjes die daar staan.
De vrouw werd daar door twee onbekende mannen van haar fiets getrokken en daarna door een van hen verkracht. Haar fiets werd later teruggevonden op de kruising Ravensteinplein / Schuitvaartgracht.
Eventuele getuigen en passanten die mogelijk iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau.

Z-0342-2004 WONINGINBRAAK
Zondagochtend werd ingebroken in een woning in de Beukenstraat in Terneuzen.
De inbreker werd betrapt en ging er vandoor met een tiental diskettes met spelletjes en een wekkerradio. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Z-0343-2004 ZONDER HELM
Op de Grote Markt in Hulst werd zondag om 14.15 uur een 31-jarige bromfietser uit de gemeente Hulst bekeurd omdat hij zonder helm reed.
Ook bleek de man meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

W-0344-2004 WINKELDIEFSTAL
In een winkelpand op de Gildeweg in Vlissingen werd zondag om 16.10 uur een 50-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden wegens diefstal van broeken en een shirt.
De vrouw werd door het winkelpersoneel betrapt en ging er vandoor terwijl ze kledingstukken op de parkeerplaats gooide. Ze werd even later aangehouden.