Korps Landelijke Politiediensten

Verkeersbord doorboort trein

Dordrecht 19-01-2004 - Zondagavond 18 januari 2004 omstreeks 23.30 uur boorde een metalen paal zich ter hoogte van Dordrecht door de vloer van de intercity Rotterdam-Vlissingen. De metalen paal was onderdeel van een verkeersbord en is vermoedelijk op de rails gelegd. Er vielen geen gewonden. De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten onderzoekt het ongeval en is op zoek naar getuigen.

Met een grote klap boorde de metalen paal zich door de vloer van de trein in het gangpad van de voorste coupé. In deze coupé bevonden zich twee passagiers die met de schrik vrij kwamen. De trein is door de machinist tot stilstand gebracht en het overige treinverkeer kon met gepaste snelheid passeren. Uit een voorlopig onderzoek van de Spoorwegpolitie kon worden vastgesteld dat de paal afkomstig was van een verkeerbord. Het bord met paal is vermoedelijk ter hoogte van de spoorwegovergang Zuidendijk op de rails is gelegd.

De Spoorwegpolitie onderzoekt het ongeval en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van dit voorval hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de Spoorwegpolitie Rotterdam op telefoonnummer 010-2824444.