Politie Gelderland-Midden

Ede/Barneveld - verdachte oplichter bekent 20 zaken
Publicatiedatum: 20-01-2004

De politie heeft vorige week een 28-jarige man uit Ede aangehouden die verdacht wordt van oplichting. De man zou het afgelopen najaar op verschillende plaatsen in Ede, Wekerom, Lunteren en Barneveld geld hebben afgetroggeld door zich valselijk voor te doen als medewerker van een gerenommeerd stratenmakersbedrijf. Het onderzoek werd maandag afgesloten.

De Edenaar wordt daarnaast verdacht van diefstal met geweld van een taxichauffeur, een woninginbraak bij zijn ex-vrouw en een aantal malen tanken zonder te betalen. Het zou in totaal gaan om ongeveer 20 zaken. De Edenaar heeft inmiddels alle zaken bekend. Van de opbrengsten van de oplichtingszaken, een bedrag van in totaal ongeveer 2000 euro, is niets meer teruggevonden.

Drugsverslaving
De Edenaar verklaarde het buitgemaakte geld te hebben gebruikt om te voorzien in zijn drugsverslaving. De man is na verhoor in overleg met justitie weer op vrije voeten gesteld en kreeg een dagvaarding mee. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ederveen - beschonken bestuurder in de sloot en ramt boom
Publicatiedatum: 20-01-2004

De politie heeft dinsdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Renswoude, nadat deze in kennelijk beschonken toestand met zijn auto op de Brinklanderweg tegen een boom was gereden. De Renswoudenaar was omstreeks half vier 's nachts vanaf de Hoofdweg linksaf de Brinklanderweg opgereden. Daarbij was hij door nog onbekende oorzaak in een slip geraakt en belandde in een naast de weg gelegen sloot, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. De man was daarbij wonderwel ongedeerd gebleven. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Renswoudenaar en lieten hem de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van
1,62 (ruim drie maal het wettelijke maximum). De auto van de Renswoudenaar raakte rondom beschadigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - bromfietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 20-01-2004

Een 16-jarige bromfietser uit Ederveen is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Renswoudsestraatweg, ter hoogte van de Postweg in Lunteren. Het slachtoffer reed omstreeks twee uur over de Renswoudsestraatweg van Barneveld richting Renswoude achter een auto met een trailer. Gekomen ter hoogte van de kruising met de Postweg zou de bromfietser linksaf zijn geslagen. Op dat moment naderde er uit tegenovergestelde richting een bedrijfsauto, bestuurd door een 30-jarige Renswoudenaar. Vermoedelijk werd het onderlinge zicht op elkaar ontnomen door de auto met trailer, waarna een aanrijding volgde. De bromfietser liep daarbij vermoedelijk een beenbreuk op. De bedrijfsauto belandde in een naast de weg gelegen sloot. De Renswoudenaar was met de schrik vrijgekomen. De auto met trailer is doorgereden en heeft wellicht niets van het ongeval gemerkt. Het slachtoffer is overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Utrecht. Bij het ongeval werd ook de Traumahelikopter ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Harskamp - bekeuring na gebruik `lasershield'

Publicatiedatum: 20-01-2004

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben maandag op de Edeseweg in Harskamp een 64-jarige automobilist uit die plaats bekeurd die een zogenoemd `lasershield' in zijn auto had. Met een dergelijk apparaat kan een snelheidscontrole met behulp van een Lasergun worden belemmerd. De agenten hielden een snelheidscontrole en merkten dat zij de snelheid van de Harskamper niet konden meten. De man werd ter controle tot stoppen gemaand, waarbij het apparaat werd aangetroffen. Het gebruik van een lasershield is, net als radarverklikkers, verboden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in het district

Publicatiedatum: 20-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft bij snelheidscontroles in het district West-Veluwe Vallei 155 hardrijders geflitst. Het VHT controleerde op de Apeldoornsestraat en Hogesteeg in Garderen en de Lawickse Allee in Wageningen. De hoogst gemeten snelheid werd genoteerd bij de controle tussen 08.15 en 13.20 uur op de Apeldoornsestraat in Garderen: daar reed een bestuurder met een snelheid van 115 km/u de radar voorbij, terwijl 80 daar de limiet is. De meeste overtredingen vielen bij de controle op de Hogesteeg in Garderen. Daar reden tussen 08.20 en 13.30 uur 105 van de 1840 gecontroleerde bestuurders te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---