Politie Zaanstreek-waterland


16:59 19-JAN-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Aanhoudingen winkeldiefstal

Een beveiligingsbeambte heeft een 27-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel. De beveiliger hield het stel in de gaten nadat hij via de camera's de vrouw zag en haar herkende als een verdachte van een eerder gepleegde winkeldiefstal. Hij zag dat terwijl de man op de uitkijk stond, de vrouw een stuk gereedschap uit de verpakking nam en naar buiten liep zonder af te rekenen. Het duo werd buiten de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij bekenden de diefstal en werden in verzekering gesteld.

13:26 19-JAN-04
loc.: ZAANDAM, GALJOENSTRAAT

Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning zijn ondermeer een computerscherm, een computer en een digitale camera gestolen. De daders konden deze goederen buitmaken door op klaarlichte dag, tussen 08.00 en 13.30 uur, een ruit van de woning in te gooien.

14:36 19-JAN-04
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

DVD-spelers uit winkel gestolen

Uit een vitrine in een winkel werden een aantal DVD-spelers gestolen. Dit gebeurde vrijdagmiddag tussen 16:45 uur en 17:00 uur terwijl de winkel open was. Het slot van de vitrine werd geforceerd.

15:54 19-JAN-04
loc.: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Aanhouding lokaalvredebreuk

In een winkel in de Gedempte Gracht zijn een 17 en een 18-jarige Zaandamse aangehouden inzake lokaalvredebreuk. Het duo was de winkel binnengelopen terwijl zij een winkelverbod hadden. Dit verbod kregen zij vorig jaar omdat zij personeel van aan aantal winkels aan de Gedempte Gracht herhaaldelijk hadden uitgescholden.

23:16 19-JAN-04
loc.: ZAANDAM, VRIESCHGROENSTRAAT

Auto uitgebrand

Een auto die geparkeerd stond op de Vrieschgroenstraat is maandagavond volledig uitgebrand. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

01:35 20-JAN-04
loc.: PURMEREND, CHURCHILLLAAN

Aanhouding rijden zonder rijbewijs

Een 18-jarige vrouw uit Amsterdam is aangehouden omdat zij zonder rijbewijs een auto bestuurde. Surveillerende agenten besloten de vrouw aan de kant te zetten toen zij haar met haar auto over de weg zagen slingeren. Zij ontving naast een boete voor het rijden zonder rijbewijs, ook een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-200104


13:15-14:15 19-JAN-04
PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Veertien verkeersovertreders

Tijdens een verkeerscontrole op de Overlanderstraat in Purmerend werden maandagmiddag veertien overtreders bekeurd. Zes automobilisten reden te hard en een zelfde aantal mensen droeg geen autogordel. Twee boetes betroffen het voeren van een kentekenplaat die niet aan de gestelde eisen voldeed en het niet handsfree voeren van een telefoongesprek tijdens het rijden.

19-JAN-04
PURMEREND/ WATERGANG JAAGWEG

Veel te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Purmerend reden maandagochtend veel bestuurders te hard. Maar liefst één of op de vijf weggebruikers overschreed de vijftig km per uur-limiet. Eén automobilist reed 92 km per uur. Het verkeer in beide rijrichtingen werd gecontroleerd. Verkeer op de Jaagweg in Watergang werd in de avonduren gecontroleerd. Hier was het aandeel hardrijders nog hoger. Bijna een derde van alle automobilisten reed harder dan de toegestane 60 km per uur. Een automobilist reed met een snelheid van 127 km per uur zelfs twee keer zo hard als toegestaan. De snelheidsduivel haalde voor de kruising een aantal auto's in en reed daarbij over het verdrijvings- , kruisings- en voorsorteervak. De bestuurder kan een fikse boete tegemoet zien.

19-JAN-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN
40 km per uur te hard
Op diverse 70- en 80-km-wegen in Zaanstad werd maandag een snelheidscontrole gehouden. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd in de ochtend nauwelijks te hard gereden. Eén op de honderd automobilisten reed harder dan de toegestane 70 km per uur. Op de Provincialeweg in Assendelft was het aandeel hardrijders ook laag. Twee procent van alle bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. Op de Guisweg in Zaandijk werden de meeste snelheidsovertredingen gemeten. Acht procent van alle passanten te hard. De hoogste snelheid werd ook op de Guisweg gemeten en bedroeg 107 km per uur, bijna veertig km per uur te hard.


---- --