BedrijfsautoRAI

20-01-2004

Vijftig DAFs voor De Rijke Transport en Warehousing

Tijdens de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle medewerkers van DAF Trucks N.V., heeft DAF-president Jim Cardillo de eerste truck van een vervolgorder van in totaal 50 DAFs XF overgedragen aan Leen H. de Rijke, president van de De Rijke Groep.

Met zo'n 650 eigen en 400 gecharterde trucks dagelijks onderweg, geldt deze onderneming binnen de chemische industrie tot de toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa. "Een perfect product met een perfecte organisatie erachter is voor ons doorslaggevend om voor DAF te kiezen."

Voor De Rijke was de introductie van de eerste generatie XF de reden om in 1997 voor een belangrijk deel van de vloot op DAF over te stappen. Inmiddels bestaat ongeveer de helft van het eigen wagenpark uit DAFs, zo'n 300 voertuigen. "Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons voorop", aldus Leen de Rijke, die de medewerkers van DAF tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst complimenteerde met de kwaliteit die zij gezamenlijk realiseren. "Als een truck niet op tijd is om grondstoffen af te leveren, kunnen productieprocessen stil komen te liggen. En reken er op dat wij de rekening gepresenteerd krijgen van zo'n misperformance. Wij moeten dus voor 100 procent op onze trucks kunnen rekenen."

"Behalve dat DAF een perfecte truck bouwt, biedt DAF met ITS ook nog eens een een internationale service die na meer dan 30 jaar door nog niemand is geëvenaard", vervolgde De Rijke. "Mocht er zich onverhoopt een technische storing voordoen, dan is het goed dat de chauffeur met een telefoontje naar ITS het beste service-apparaat van Europa in werking kan zetten. Over chauffeurs gesproken: de XF is een echte chauffeurs-truck; chauffeurs rijden er graag in. Onze keuze voor DAF is verder natuurlijk ook gebaseerd op de uitstekende relatie die wij met het team van onze dealer, Truckland Zuid-Holland, hebben."

De Rijke is uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener, die naast transport, de logistieke dienstverlening tot haar kerntaken rekent en waar de meest moderne computersystemen en de meest strenge kwaliteitssystemen het streven naar de hoogst haalbare kwaliteit garanderen. Evenals DAF Trucks N.V. maakt ook De Rijke Transport & Warehousing gebruik van het gerenommeerde kwaliteitsprogramma Six Sigma.