Politie Friesland

Politieberichten 21/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslan 21-01-2004 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen tussen 07.00 uur en 15.00 uur met bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Gorredijk: inbraak complex
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een sportcomplex aan de Leitswei. Door het verbreken van een raam is men binnen gekomen. Weggenomen zijn twee flessen Beerenbrug. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoner van Bakkeveen.

Harlingen: snelheidsovertreding
Woensdag omstreeks 05.50 uur werd op de Rijksweg A 31 een 48-jarige automobilist uit De Valon gecontroleerd. Achter de auto was een aanhangwagen gekoppeld. Hij reed over voornoemde weg met een gecorrigeerde snelheid van 135 km per uur. Met een aanhangwagen is de maximum snelheid van 80 km per uur toegestaan. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Wommels: verlichtingscontrole.
Woensdag tussen 07.30 uur en 08.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de t Noard. Genoeg aanbod van fietsers. Uiteindelijk hebben 11 een bekeuring gekregen.

Leeuwarden: inbraak gebouw.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een gebouw aan de Dennenstraat. Door het inslaan van de voordeurruit kwam men binnen. Uit een kantoor werd een flatscreenscherm weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Jirnsum.

Sneek: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 12.00 uur winkelde een 32-jarige inwoonster van Sneek in een supermarkt aan de Singel. Bij de kassa bleek dat haar tas, die aan het winkelwagentje hing, weggenomen was. In de tas zat haar portemonnee en wat cosmetica-artikelen.

Wirdum: winkeldievegge aangehouden.
Woensdag omstreeks 09.15 uur werd in een supermarkt aan de Greate Buorren een 60-jarige inwoonster zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had drie pakjes batterijen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoonster van Wirdum. Afgehandeld via Kort-Om .

Heerenveen: verlichtingscontrole
Woensdagochtend vanaf 07.30 uur werd op de Burgemeester Falkenaweg ter hoogte van de kruising Jan Mankeslaan een verlichtingscontrole uitgevoerd. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van voor- en / of achterlicht.