Gemeente IJsselstein


Veiligheidsplan en Wijkveiligheidsplan IJsselstein-Noord 2004
woensdag, 21 januari 2004 - 14:59 CET

De gemeente heeft in het kader van het integrale veiligheidsbeleid een coördinerende functie, een regierol. Binnen het veiligheidsbeleid is een aantal specifieke aandachtspunten benoemd: jongeren en veiligheid,alcohol, drugs en veiligheid, veilige leefomgeving, risicobeheersing en toezicht. In november 2003 heeft het college het Veiligheidsplan en Wijkveiligheidsplan IJsselstein-Noord 2004 vastgesteld.

De aandachtspunten zijn afgestemd op die van de 'driehoekspartners (gemeente, politie en justitie). Door het toenemende aantal initiatieven op het gebied van veiligheid en leefbaarheid wordt het steeds meer van belang dat al deze initiatieven op elkaar zijn afgestemd, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

Veiligheidsplan 2004
Op 25 november 2003 heeft het college het Veiligheidsplan 2004 (voorheen actieplan genoemd) vastgesteld. Er is bij vaststelling van het veiligheidsplan gekeken naar de ontwikkelingen in 2003 en de verwachtingen voor 2004. De gegevens voor deze verwachtingen en ontwikkelingen zijn door de samenwerkende partners aangeleverd en geanalyseerd.

Wijkveiligheidsplan IJsselstein-Noord 2004
Op 23 december 2003 heeft het college het Wijkveiligheidsplan IJsselstein-Noord 2004 vastgesteld. Deze wijk bestaat uit de huidige wijken Europakwartier, IJsselveld en Oranjekwartier. Dit plan is opgesteld na overleg met alle professionele partijen binnen Wijkgericht werken en Integrale Veiligheid, zoals IJWBV, IJSW, politie en brandweer.Tevens is overleg geweest met de bewonersleden van de wijkplatforms. Over de thema's binnen dit wijkveiligheidsplan zal gedurende 2004 door Wijkgericht werken met de bewoners worden gecommuniceerd. Het betreft hier een pilotwijk. In de komende jaren zullen ook voor de andere wijken wijkveiligheidsplannen worden opgesteld. Bij het vaststellen van deze plannen zullen de bewoners van de wijken en alle overige partners in veiligheid worden betrokken.

Commissie Bestuur & Veiligheid
Het Veiligheidsplan en Wijkveiligheidsplan IJsselstein-Noord 2004 worden besproken in de commissie Bestuur en Veiligheid op 29 januari as. en zijn in te zien op het stadhuis. U kunt de plannen ook downloaden.