De Unie


Rode Kruis - Sociaal Plan

21 januari 2004 - Wij kunnen melden dat de directie van het NRK tot het uiterste is gegaan in de onderhandelingen. Het niveau en de kwaliteit van de Sociale Begeleidingsregeling is van dien aard dat wij het u met een positief advies voorleggen.

Een positief advies
Op 7 januari jl. hebben wij u op de hoogte gesteld van de voortgang van de onderhandelingen met uw Directie met betrekking tot:
* de noodzaak en de wijze van reorganiseren zoals uw directie dat heeft uitgedragen;

* de vertrekpunten om tot een Sociale Begeleidingsregeling te komen, alsmede;

* de faciliteiten, omvang en niveau van het bijgevoegde Sociale Begeleidingsregeling.

Wij hebben met u over de toedracht van de ontstane impasse uitvoerig van gedachten gewisseld. Daarnaast hebben wij frequent overleg gepleegd met uw Ondernemingsraad, die de adviesaanvraag voor de reorganisatie ter beoordeling in behandeling had. Wij hebben al uw opmerkingen teruggekoppeld aan de Directie. De directie heeft ons diezelfde dag een aantal verbeteringen toegezegd. De belangrijkste verbeteringen zijn ondermeer het uitstel van een collectieve ontslagaanvraag (dit betekent een uitbreiding van uw zoektermijn) nadat u de boventallige status heeft verkregen. Tevens is er een tussentijds evaluatiemoment afgesproken, om dan te bezien of de reorganisatie in de huidige omvang herzien kan worden. Met name die zorgvuldigheidsaspecten zijn voor ons van doorslaggevend belang geweest.

Enerzijds hechten wij eraan te vermelden dat uw Directie in deze laatste onderhandelingen tot het uiterste is gegaan. Het niveau en de kwaliteit van de Sociale Begeleidingsregeling naar de medewerker anderzijds vertaald, achten wij van dien aard dat wij u deze voorleggen met een positief advies.

Ledenraadpleging
Evenals Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak nodigen wij u namens De Unie van harte uit voor:
Ledenraadpleging op:

maandag 26 januari 2004
10.00 12.00 uur,
de Haagse Hogeschool,
Johanna Westerdijkplein 75 te DEN HAAG (naast Station Holland Spoor)

14.30 16.30 uur
Regiokantoor Abvakabo FNV,
Oudenoord 170 te UTRECHT.

Uw komst zie ik met belangstelling tegemoet.

Download
Download de Sociale Begeleidingsregeling (pdf)

Met vriendelijke groet,
(mede namens Marleen Bolech van de onderhandelingsdelegatie De Unie)

Paulien Bouwmeister
Bestuurder

donderdag, 29 januari 2004