Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 januari 2004

Rijden onder invloed

Automobilist onder invloed probeert onder controle uit te komen

Enschede

Op vrijdag 23 januari omstreeks 02.11 uur zag de politie op de rotonde van de Haaksbergerstraat/Zuiderval een automobilist meerdere rondjes rijden. Bij het zien van de politie verliet de automobilist de rotonde richting Haaksbergerstraat in de richting Haaksbergen. Hij verhoogde zijn snelheid en trachtte zich aan een \controle te onttrekken. Hij reed vervolgens via kleine straatjes in de omgeving Veldkampstraat, waarbij hij de drempels met hoge snelheid nam, zodat de vonken er af vlogen. Op de Calicotstraat bracht de automobilist, een 21-jarige Enschedeër zijn auto tot stilstand. Er werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,13 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-00-8992)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Man aangehouden nadat hij was betrapt op het stelen van een DVD-speler

Enschede

Op donderdag 22 januari omstreeks 10.15 uur werd een 41-jarige Enschedeër betrapt op het stelen van een DVD-speler door personeel van een winkelbedrijf aan de Klanderij. De politie hield de verdachte aan, waarna hij de diefstal bekende. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en zal worden geleid voor de rechter-commissaris in Almelo.(bps: 04-008651)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Vrouw aangehouden nadat ze was betrapt op het stelen van een broek

Enschede

Op donderdag 22 januari omstreeks 19.30 uur werd een 36-jarige Enschedese betrapt op diefstal van een damesbroek. Ze had de broek meegenomen naar het pashokje en kwam er vervolgens zonder broek weer uit. Bij controle van haar tas, lag de broek daar in. Het alarmlabel was van de broek verwijderd, waardoor deze vernield was. Ze is daarop aangehouden en vanwege haar agressieve houding geboeid overgebracht naar het bureau. Met een dagvaarding kon ze bureau later weer verlaten. (bps: 04-008922)

Aanhouding wegens belediging

Man aangehouden nadat hij politiemensen beledigde en bedreigde

Haaksbergen

Op donderdag 22 januari omstreeks 16.05 uur werd bij de politie melding gemaakt van trammelant in een woning aan de Kortenaerstraat. Een 36-jarige bewoner had zijn echtgenote mishandeld. Ter plaatse trof de politie de 36-jarige man buiten zijn woning aan, hij was voornemens weg te lopen. Op het moment dat de man werd aangesproken door de agenten ging hij compleet door het lint. Hij beledigde de agenten door hen voor vieze tering homo's uit te maken. Hierop werd hij aangehouden. De man dreigde de agenten dat hij zou gaan slaan als ze hem aanraakten, waarop de agenten hem voorhielden dat er dan gebruik zou worden gemaakt van de pepperspray. Daarop gaf de verdachte zich over. Tijdens het transport bleef hij de agenten beledigen. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Zijn echtgenote zal in de loop van vandaag aangifte doen van mishandeling. (bps: 04-008850)

Insluiting na belediging

Man werd aangehouden nadat hij in kennelijke staat de orde verstoorde

Enschede

Op donderdag 22 januari omstreeks 20.25 uur werd op het Stationsplein een 49-jarige Enschedeër aangehouden nadat hij in kennelijke staat de orde verstoorde. Hij beledigde daarbij de agenten die hem aanhielden. Aan het bureau werd de man enkele bekeuringen uitgeschreven. Toen hij het bureau mocht verlaten weigerde hij dit. Hij werd met vereende krachten het bureau uit gezet, maar bleef de agenten beledigen. Ondanks pogingen de verdachte te kalmeren raakte hij zo opgefokt, dat besloten werd hem opnieuw aan te houden. Hij werd ter ontnuchtering op gesloten. (bps: 04-008930/8953)

Hennepkwekerij geruimd

Bij inval in woning hennepkwekerij aangetroffen

Enschede

Op donderdag 22 januari omstreeks 15.30 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Shackletonstraat naar mogelijke hennepplantage. Op een slaapkamer werd een kwekerij met 116 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij werd geruimd en vernietigd. Tevens bleek dat er met de stroomtoevoer was geknoeid, waarop de meter is verwijderd door het energiebedrijf. De eigenaar, een 19-jarige Enschedeër is aangehouden en gehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-008815)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --