Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 23 januari 2004
ROTTERDAM - Donderdagmiddag rond half twee werd door politiepersoneel van het district Zuid in de Van Malsenstraat een zestienjarige Rotterdamse knaap aangehouden, die even tevoren op het Slingeplein een 73-jarige Rotterdamse van haar tas had beroofd. De jeugdige berover was, samen met een nog voortvluchtige mededader, met zijn buit weggerend, maar werd na het hulpgeroep van het slachtoffer achtervolgd door een 36-jarige Rotterdammer. Die kreeg wel de tas van het slachtoffer te pakken, maar niet de beide berovers.
Van twee meisjes kreeg de Rotterdammer echter te horen dat de knapen op een nabijgelegen school zaten. Daar werd de identiteit van hen bekend, waarop gealarmeerde politiemensen na onderzoek ''n van hen kon aanhouden in de Van Malsenstraat. Voor nader verhoor en onderzoek werd hij in verzekering gesteld. Zijn mededader kon nog niet worden getraceerd. De tas werd aan het slachtoffer teruggegeven.


* OVERVALLERS MET PARAPLU DE ZAAK UITGEMEPT

ROTTERDAM - Donderdagmiddag om half vijf trachtten vier mannen een buurtsuper aan de Steurweg te overvallen. Twee van hen belaagden de 59-jarige eigenaar bij een kassa, die zij met geweld probeerden te openen, terwijl de andere twee zich in de zaak ophielden. Op het tumult kwam een veertigjarige medewerkerster af, die een paraplu pakte en daarmee flink begon te meppen en op haar beurt werd bekogeld met diverse pakken koek en andere levensmiddelen. Uiteindelijk nam het viertal zonder buit de benen. Twee verdwenen via de voordeur; de beide anderen namen de achteruitgang.


* BEZORGER BEROOFD VAN DAGOPBRENGST
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks kwart over zes werd op de Industrieweg een 28-jarige bezorger uit Rotterdam beroofd van zijn dagopbrengst. Het slachtoffer, dat in een auto reed, werd door een auto, waarin twee onbekende mannen, klemgereden. Vervolgens stapte het tweetal uit, waarna de portieren van de auto van het slachtoffer werden geopend. Hierop werd de 28-jarige Rotterdammer beroofd van zijn geld, enkele duizenden euro's. Tevens moest hij zijn portemonnee en een drietal ringen afgeven. Tijdens de beroving liep de man een aantal klappen op. Met de buit, reden de daders weg in onbekende richting. ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving en Bureau Verkeerstoezicht) hielden donderdag radarsnelheidscontroles op de Vierhavensstraat, 's-Gravendijkwal, Westzeedijk, Statenweg, 's-Gravenweg, Bermweg in Capelle aan den IJssel, Maasboulevard, Honingerdijk, Schieweg, Boompjes en Laan op Zuid. In de Vierhavensstraat werd tussen zeven uur en half negen 's morgens gecontroleerd, waarbij 51 van de 3380 passerende automobilisten de 50 km-limiet overschreden. Hoogst gemeten snelheid 85 km/uur.
Op de 's-Gravendijkwal werd 's morgens tussen zeven uur en kwart over acht en 's middags tussen half zes en kwart over zes gecontroleerd. Resultaat van beide controles: 70 van 1756 weggebruikers kunnen binnenkort een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten. Hoogste score: 83 km/uur. Ook op de Westzeedijk werd tussen bovengenoemde tijdstippen gecontroleerd. Hier namen 33 van de 1308 voorbij de radarwagens rijdende automobilisten het niet zo nauw met de toegestane '50'. Hoogste overtreding: 76 km/uur.
Tussen kwart over twee en kwart voor drie werd gecontroleerd op de Statenweg, waar 18 van de 385passerende automobilisten te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 70 km/uur. Op de 's-Gravenweg, waar tussen half vijf en half zes 's middags een radarwagen stond, hielden 30 van de 1007 passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogste score: 78 Tussen half zes en zeven uur namen op de Bergweg in Capelle aan den IJssel 46 van de 703 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de maximum snelheid. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 77 km/uur in plaats van '50'. Op de Maasboulevard leverde een uurtje controleren tussen vijf en zes uur 14 snelheidsovertreders op. In totaal passeerden 750 weggebruikers de snelheidsradar. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur in plaats van '50'.
Tussen kwart voor zes en kwart voor zeven stond de snelheidsradar op de Honingerdijk. Hier hielden 24 van de 773 passerende automobilisten zich niet aan de '50'. Hoogste score: 79 km/uur. Zo'n tien procent (38 van de 344) van de automobilisten, die tussen half negen en half tien 's avonds over de Schieweg reden, overschreed daar de 50 km-limiet. Hoogst gemeten overtreding: 85 Tussen kwart voor negen en tien uur werd op de Boompjes gecontroleerd. De snelheidsradar flitste 32 van de 908 passerende auto's. Hoogst gemeten snelheid 80 km/uur in plaats van '50'. Tussen kwart voor negen en kwasrt voor tien 's avonds werd ook gecontroleerd op de Laan op Zuid. Hier hielden 36 van de 396 langs de radarwagen rijdende weggebruikers het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 76 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
VIERPOLDERS - Politiepersoneel van het district De Eilanden stelde donderdagmiddag, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Achterdijk in. In de woning en in een naast gelegen schuur werden in totaal vier hennepkwekerijen aangetroffen. Zo'n 2.000 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat met de meterkast was gefraudeerd en nam deze in beslag. De 39-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd na verhoor en opgemaakt proces-verbaal in de avond heengezonden.


* OVERVAL GIFTSHOP
ROTTERDAM - Donderdagmiddag even na half zes werd door twee mannen een gewapende overval gepleegd op een giftshop in de Karel Doormanstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een achttienjarige medewerkster van de zaak de kassa openen. Daaruit gristen de beide overvallers een geldbedrag van enkele honderden euro's, waarmee zij de benen namen in onbekende richting.