Politie Groningen

Persberichten zaterdag 24 januari 2004

Provincie Groningen 24-01-2004 -

Groningen: drie mannen aangehouden voor mishandeling
De politie hield vrijdagnacht drie mannen, 24, 25 en 26 jaar uit Groningen aan voor mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot in de Poelestraat. Het slachtoffer verklaarde tegenover de agenten dat hij klappen had gekregen. Na een zoektocht werden de verdachten in de Gelkingestraat opgespoord en aangehouden. Zij zitten vast voor verhoor.

Groningen: fietsdieven, -helers aangehouden
Een 19-jarige man uit Groningen werd vrijdagnacht gecontroleerd toen hij met een nieuwe fiets zonder origineel slot door de Poelestraat liep. Bij controle bleek de fiets als gestolen te boek te staan. De jongeman verklaarde de fiets in de binnenstad weggenomen te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal. Eerdere op de dag zagen politieagenten een 28-jarige man (bekende van de politie) rijden op een nieuwe fiets in de Hoekstraat. Bij controle bleek het te gaan om een huurfiets die eerder in de week was gestolen. De verdachte krijgt een proces-verbaal en de verhuurder de fiets terug.

Groningen: slapende man in school
Na een inbraakalarm trof de politie vrijdagnacht een 17-jarige man uit Delfzijl slapend aan in het restaurant gedeelte van een school aan de van Schendelstraat. Hij werd aangehouden voor inbraak. De jongen was via een openstaand raam naar binnen gekomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Verlengde Visserstraat werd vrijdagnacht een 30-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbreker meldt zich bij politie
Een 45-jarige man uit Groningen meldde zich vrijdagavond op het politiebureau aan de Rademark met de mededeling dat hij nog drie maanden moest zitten en drie inbraken wilde bekennen. De man verklaarde enkele dagen geleden in de Safierflat te hebben ingebroken. Zijn verklaring werd te boek gesteld en de man werd vastgezet.

Groningen: verkeerscontroles
Met de radarauto werd vrijdagavond op de N355 (80 km) de snelheid van 977 voertuigen gemeten. 40 overschreden de limiet van 40 km per uur. Op de Beneluxweg werd vrijdagmiddag de snelheid van 1623 voertuigen gecontroleerd. 75 reden er herder dan de toegestane 70 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 107 km per uur.

Groningen: man valt met fiets
Op de Rijksweg in Groningen kwam een 52-jarige fietser uit Groningen ongelukkig ten val. Hij werd met arm letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw (17) doet aangifte van mishandeling
Een 17-jarige vrouw uit Culemborg deed vrijdagmiddag aangifte van mishandeling door haar 31-jarige vriend. De vrouw verklaarde dat zij meerdere malen geslagen werd, onder andere met een keu, door haar vriend uit Utrecht. De politie hield de man aan op het Gedempte Zuiderdiep voor zware mishandeling en hij is in verzekering gegaan.

Haren: jonge azc-er pleegt vernieling
De politie hield vrijdagmiddag een 16-jarige bewoner van het AZC aan de Oosterweg in Haren aan voor vernieling. De jongen had tot tweemaal toe een kinderfietsje tegen een ruit gegooid die daarbij sneuvelde. Hij was kwaad geworden op het personeel die hem op ongewenst gedrag had aangesproken. De jongen werd verhoord en krijgt een proces-verbaal.

Berichten regio komen in de loop van de ochtend